Litt i september også

Så begynner vi innspurten. Heidi og Kai reiste oppover fredag kveld, og Sunniva var også med.

Lørdag gikk med til finjustering av glassskapet på kjøkkenet. Det kom litt skeivt opp sist, eller veggene var også litt skeive, så skapet måtte tilpasses litt her og der for å ta seg bra ut.

Glasskapet på plass på kjøkkenet. Det var en del arbeide, men nå er det gjort. Og egentllig syntes vi det ble bra!

Ettermiddagen gikk til å kle inn ventilasjonsrørene på det store soverommet – som også blir et skap til slutt. Også det var en del tilpasning, men nå er «boksen» oppe, det mangler bare hyller i skapet. Også her drar det seg til, men ikke avbildet i denne omgang.

Heidi og Sunniva hadde vært på Ikea og kjøpt diverse utstyr. Nå er innredningen i gang.

Det lille soverommet oppe ble innredet med kommode, speil, rullegardiner og matchende puter og tepper. Det ble riktig fint. Nå mangler det bare 2 sengelamper, så er dette rommet fullstendig ferdig.

Med kommode, rullegardiner, passene puter og tepper, og med telys, ble det riktig stemningsfullt på soverommet.

Søndag ble det ryddet på kjøkkenet, og innkøpt service, kjøkkenmaskin, boller mm. ble plassert i benker og skap. Dermed var kjøkkenet langt mer tiltrekkende. Det gjenstår innkledning av ventialsjonsrøret, samt strøm til ventilatoren, men også her nærmer vi oss.

Kai gikk løs på listing av de store vinduene. Det var radigere arbeide, så det ble synlige resultater av det.

Det går noen metre lister på disse vinduene, men så blir det bra også.
Noen har vist interesse for «liste-patenten». Her detalj fra vindu. Det er utforingen som stikker ut, gjerne 2,5 – 3 cm ut fra veggen. Så en list inntil denne på utsiden, vanlig glattkant.   Jeg ser at patenten drøftes på disksusjonssider, og jeg ma å si at folk antar mye rart. Vel, tidligere tilgjengelige bilder er kanskje ikke alt for tydelige.  Først – løsningen er min egen ide, og jeg kan ikke skylde på noen arkitekter. Dernest – det er glattkantllister jeg bruker, ikke golvlister. Videre – disse løsningene beveger seg vel verken mer eller mindre enn andre lister. De første listene har nå stått der et år, og jeg har ikke registrert uønskede bevegelser.  Jeg greier heller ikke å se noen faglig teoretisk problemstilling til at dette skulle være et spesielt problem. Heller snarere tvert i mot, at løsningen burde være fleskibel for bevegelser i treverket. Men riktig som observert – det blir ikke mange gardiner her, det skal ikke være nødvendig. (Rullegardiner på soverommene).

Alt i alt en oppløftende tur. Det begynner å dra seg til, og det blir mer og mer ferdig for hver tur. Nå skal det ikke være mye «plundre-oppgaver » igjen, så forhåpentligvis vil hver tur framover hjelpe godt på. Men Heidi synes fortsatt det ser kaotisk ut, og at det gjentår mye arbeide.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s