Nå med varmepumpe

Heidi og Kai reiste oppover torsdag kveld, og det var timet og tilrettelagt for utallige aktivteter.

Første post var graver fredag morgen kl 0700 – trodde Kai. Men da var det stille og rolig.Kai brakte i erfaring at det hadde vært mye stress for å gjøre klar for asfaltering i Maristien denne uka, så det ventelig var ukeplanen kollapset. Etterhvert ble det avtalt befaring av oppgaven med gravesjefen lørdag formiddag, men da var han blitt sjuk. Vi håper på god bedring og bedre lykke neste helg.

Andre post var to poster – rørlegger med varmepumpe og  reparasjon av varmvannsbereder. Han kom da litt over kl 0800, punktlig og klar for varmepumpe. Etter litt strev med å finne riktig sted for å ha hull inn, ble dette riktig bra. (Kai hadde peilet passende sted på forhånd, men det var før trappa kom på plass. Dermed endte det hullet rett i trappevangen, og vi måtte prøve igjen. Etter et dårlig forsøk til, fik vi til et godt plassert hull. og traff fint gjennom en isoporlomme, så dermed var hullet åpent på null-komma-niks.

Rørleggeren i arbeid med varmepumpa.

Men varmtvannsberederen hadda han ikke hært noe om, så den ble det ikke mer med.

Så kom elektrikeren og koplet ferdig det meste av det som manglet:

  • Lysskinne over vinduene
  • Lys i taket på stua, både til salong og spisebord
  • Utebryter til verandabelysningen
  • Kontakt til ventilatoren
  • Byttet ødelagt sikring til varmeovn på soverommene nede
  • En sjekk av varmvannsberederen viste at den burde ha 16A sikring framfor 10A sikring. Vi byttet med varmepumpa, og dermed var også varmvannet fikset!!

Så nå er så godt som alt rørlegger og elektrikerarbeide ferdig. Mangler belysning på hemsen og ring-hytta-varm.

Reidar og Bodil kom også i løpet av fredag. Reidar ordnet utforinger og lister nede, og Bodil malte siste lasset med lister. Dessverre var fotografen litt uoppmerksom, så dette er det desverre lite bilder av.

Heidis hovedprosjekt var golvlegging på den åpne hemsen. Da all laminaten var brukt opp, manglet det et stykke på 10X 17 cm ved pipa. Her vil det bli forsket på kreative løsninger for å finne på noe annet enn å etterbestille enda ei ekstra pakke for å gjøre ferdig denne lille fliken.

Sondre kom oppover lørdag morgen. Han og Heidi gjorde ferdig plattingen møt øst, så her mangler nå bare trappeløsning. Så gikk de løs på resten av veden, og før helga var over var nesten all veden kapppet opp og ryddet i haug ved uteboden.

Sondre og Heidi kappet og ryddet ved.Sondre i aksjon

Innimellom all annen oppfølging var Kai opptat med å sette på fotlister til kjøkkenbenken, og han påbegynte listing av soverommet på hemsen. Litt plunder med å passere drageren i midten, men han kom godt på veg.

Disdse tre dagene var det mye aktivitet, og mye ble også utført. Ikke minst er det deilig at nå er alt det tekniske på plass så langt. Internett og kabel-Tv mangler fortsatt, men det kommer vel det også. Deilig også å få ryddet noe opp rundt bygget.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s