Tre dager

Denne helga var det stinn brakke.

Foruten den faste arbeidsgjengen var bestefar Reidar med for å gjøre mer ferdig senger, tante Bente var med for å kvistlakke taket, og elektrikeren var også innom.

Det ble jobbet litt her, og litt der, men aller mest i taket. Det ble både kvistlakket og malt behørig 2 strøk. Så nå er hele taket malt. !!! Heidi dro til med lange økter både lørdag, søndag og mandag, og endelig var vi i mål.

Bente med kvistlakken. Det kunne se ut som en makelig arbeidsstilling....

...men det var også mer krevende arbeidsstillinger.

Etter Bente med kvistlakken, kom Heidi med malekosten.

Kai gjorde litt forskjellig. Lørdag formiddag startet, med hjelp av Sondre og Eivind,  med å sette opp igjen plattingen over stua (se bildene av Bente), nå på utsiden ut mot vegen. Nå var det denne delen av taket som skulle males. Så tok jentene over, først Bente med kvistlakken, så Heidi med malekosten.

Resten av lørdag gikk til å sette opp dører. Det ble dør til inneboden nede, og til badet oppe. (Dør til soverommet oppe ble satt opp igjen fredag kveld.) Å få opp døra til badet oppe var en lettelse. Her var nemlig både taket senket mer og golvet bygd opp mer enn ventet da høyden på døråpningen ble laget. Med litt triksing og miksing gikk det i hop, og døra ble sånn passelig OK. Kan hende må den skjæres litt av bunnen nederst, men det ser vi an.

Så kom elektrikeren, og dermed var det ikke bare dør, men også både lys og varme på badet oppe. Så nå er det bare badet som mangler, men det kommer nok.

Badet oppe har både lys og varme, men det er også alt.

Forøvrig ble det lys i taket på kjøkkenet, og det ble koplet opp lys i trapperommet. Kafé-lamper heter det vist, slike runde kupler som var i klasserommene før i tiden. Disse havnet da midt i vinduene, og med refleksen ble det 2 måner inne, og 2 måner ute. Vi får se an om synes dette var bra.

To måner inne, to måner ute, og sola i midten rett mot nord!!

Det ble også koplet opp strøm til varmepumpa, så nå kan den også monteres. Det begynner å ordne seg.

Mandag gikk til å liste i taket og rundt vinduene i trapperommet. Det tok lengre tid enn tenkt, og var et ordentlig pirkearbeide. Ikke bare skulle 2 lister opp, det skulle også sparkles litt i spikerhullene, males over igjen, og vinduene skulle vaskes, da det blir vanskeligere å gjøre dette senere.

Tak på hemsrommet ble påbegynt, men heller ikke mer.

Bestfar gjorde ferdig sengene på soverommene nede, listet tak nog golv i peisestua, og gjorde ferdig utforinger og lister i hjørnesoverommet oppe. Også det ble listet nesten ferdig.

Bestefar lister seg rundt fra rom til rom...

Det er deilig å bli ferdig med de store, tunge jobbene. Taket har absolutt vært en av disse, ikke minst all den tid vi har balet med å finne ut hvordan vi skulle gjøre det. Mmed færee store jobber igjen, vil det raskere nærme seg slutten. men enda er det igjen et par store eller krevende oppgaver. F.eks. tak i rommet på hemsen, få i gang ventilasjonen, pusse den delen av pipa som ble upusset først, og ikke minst utrolig mye golvlegging.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s