Lage ferdig trapperom

Til uka lager trappesnekkeren trappa. Fredag kveld dro Kai av sted for å gjøre mest mulig av trapperommet ferdig.

Ambisjonene var å sette inn utforingene i vinduene i trapperommet. Tillegsoppdrag var å panele vegg mot hemsen mest mulig. Bonus var å panele ferdig rundt dørene til ene soverommet og til vaskerommet i gangen nede, samt skitur.

Som den inbitte optimist jeg er, begynte jeg å legge til rette for innhenting av bonus først. Fredag kveld panelte jeg rundt dørene nede i gangen, så nå er alt der ferdig panelt, unntatt for innkledning av elektroskap.

Kanskje ikke noe godt bilde, men det skal vise panelt på veggen til soverommsdøra, og på veggen til vaskerommet.

Lørdag startet med mer bonussanking. Flott skitur i løyper med godt med nysnø.

Etter skituren satset jeg også på ekstrabonus. Det var egentlig tomt for maling til tak og lister (vi har nå landet på at utforinge og lister i rommet oppe blir i samme farge som taket), men jeg fikk tørket ut restene på nok lister til å sette rundt vinduene. Et strøk lørdag ettermiddag, og ett strøk søndag morgen.

Så var det til med det som egentlig skulle gjøres. Lørdag kveld satte jeg inn foringer på det vannrette vinduet oppe i trapperommet. Forsåvidt gikk det greitt. Med så mye bonussanking, rakk jeg ikke mer den kvelden.

Søndag morgen droppet jeg skiturbonus da jeg kikket på gradestokken- + 4 grader og fersk nysnø. Ikke godt skiføre. Så det ble mer maling av lister, og heller ski på tv. I løpet av formiddagen var også utforingene i det loddrette vinduet på plass.

Den store nedturen var at jeg hadde plukket og malt feil lister. Rundt vinduene skulle listene være et hakk større en de jeg hadde malt. Så dermed måtte jeg likevel se ekstrabonusen gå fløyten.

Da fikk jeg i stedet konsentrert meg om veggen mot hemsrommet, og i løpet av ettermiddagen var den på plass. Inkludert å fikle til grei plassering for ventilasjonskanalen som skulle ha avtrekke fra toppen av hemsen, og å legge trekkerør for strøm ut til «stjernehimmelen» som skal legges i taket på hemsrommet.  

Veggen mot hemsen endelig ferdig panelt.

Tross alt godt fornøyd med helgas resultat. Nesten klart for trapp – det manglende skal skal bli gjort i løpet av en dags arbeide.

Været var en opplevelse denne helga. Lørdag begynte fint. Snø fredag kveld og natten dannet et fint, mykt teppe i skogen. Løypene var nykjørte og fine.  Etterhvert utover lørdag blåste det opp. Selv om det snødde litt, blåste det nok mer av taket, enn som la seg oppå. Søndag morgen + 4 grader, som nevnt. I løpet av dagen økte dette til ca 10 varmegrader, og vinden ble riktig livlig – så det knaket i bygget. Men det mest merkverdige – i lia lenger ned lå snøen fortsatt på trærne.

Bilde av utforinger på vinduet oppe i trapperommet. Men legg også merke til at på åsen nærmet er trærne snøfrie, mens de er snøkledte på åsene bak på begge sider av dalen.

Og når jeg kjørte nedover på kvelden, møtte jeg kuldegradene nede i lia. På turen hjem var det flott julestemning, med kuldegrader, og snø og rim på trærne.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s