Den første senga!

Denne helga var det 3 generasjoners guttetur. Svigerfar (bestefar) Reidar, Kai og Sondre ilte i veg lørdags morgen til fjells for å bygge videre.

Og sjøl om det ikke var meldt noe snø, hadde det lavet ned, og fortsatte å lave ned, 20 – 25 cm lett fjellsnø. Riktig førjulsstemning i fjellet.

Men hva brydde vi oss med det? Vi gikk løs med hammer og sag, steinkutter og fliselim.

Men først beundret vi Heidis verk etter alene-oppholdet de første dagene i uka. Halve taket var malt, og golvet i gangen nede var flott fuget. Det var riktig innbydende der det lå nyfuget og ryddig.

Lørdag ble en riktig så vellykket dag. Etter å ha tenkt mye fram og tilbake over hvordan sengene skulle lages, uten at det har blitt noe mer enn det, spratt det i løpet av dagen fram 2 underkøyer, en på hvert soverom nede. Han kunne derfor stolt og fornøyd, og selvfølgelig etter en feire-seng-konjakk, legge seg i nylaget seng til kvelds. Og ifølge testen virket den bra, han kunne morgenen etter fortelle at han hadde sovet godt.

Reidar legger siste hånd på den første senga i bygget. Nå begynner det å ligne hus.

 

Seng, med sengetøy!!!

Kai gikk løs på steinflisene på veggen ved peisen. Gjett om han var inspirert!! Han har følelsen av han har kuttet fliser og klint med fliselim i hele sommer, og enda ikke ferdig. Og høsten med. Det som etter planen burde vært ferdig senest i løpet av september, var fortsatt uferdig. Problemet: mest det å måtte vaske rent utstyret etterpå ute i 15 kuldegrader. Etter at frosten satte inn har jeg brukt varmvatten til lim og flisekutter, men spyleslangen får du bare foret med kaldt vann. Vi har hatt den liggende inne mellom spyleøktene. Denne gangen ble den liggende ute i 10 minutter mens vi bar ut vannsaga, og selvfølgelig frøs det til der inne i slangen. Så inn på vaskerommet med den for å tine opp igjen. Innmari festlig.

Men utpå lørdag ettermiddag var det fullendt!! Veggen ved peisen står der fint belagt med fliser fra golv helt opp til tak. Riktignok et par skjønnhetfeil som ble behørig kommentert, men det må jo også framgå på en eller annen måte at dette er selvgjørt og velgjort amatørarbeide. Denne anledningen ble selvfølgelig også feiret med en konjakk.

Endelig!! Verdt en konjakk!!

Sondre var turens altmulig-mann. Kokk, håndtlanger og ryddegutt. Rydde, og rydde, fru Blom. Etter streng instruks fra Kai måtte han lempe alt rotet i kjellerstua ut i gangen. Den som var så strøken og ryddig etter at Heidi hadde fuget den sist. Nå er den full av rot. Men mye av det skal danderes til i kjellerstua, og med det vil også inneboden være bedre ryddet. Så da kan vi hive rest-rotet dit.

Var lørdagen framgangsrik, ble søndagen mer frusterende.

Reidar gøyv løs på overkøye. Det er jo selve nøtten i prosjektet. Hvordan få den til å henge fast der oppe,  samtidig som det skal se litt elegant ut. Flere ideer ble drøftet og forkastet, men noen pekte seg også ut. Men så var det å gjøre det i praksis. Og hvor høyt skal køyene henge? Det ble en del korreksjoner under vegs, så ved dagens ende ser det egentlig ut som han ikke har gjort noe som helst. Men det er nok som med underkøyene, det skal gjøres mye usynlig forberedelsesarbeide før det plutselig spretter opp. Så forhåpentligvis her også neste gang.

Kai og Sondre satte  opp planker i trappeåpningen for å ta riktige mål til trappa. Den er nå bestilt, og det er kjekt å få en som passer. Etter en del pirkarbeide, hadde vi satt opp et par-tre planker, og tatt noen mål. Ventet levering er mot slutten av januar, så dessverre blir det ikke noe trapp til jul. Det får så være.

Så gikk Sondre og Kai  i gang med  med golvet i kjellerstua. Første oppgave er å legge ut lekter å feste golvplatene til. De må både festes og tilpasses i høyden, så golvet blir jamnt og fint. I og for seg gikk det greitt, men det viste seg å være behov for flere festepunkter i golvet enn tenkt tidliogere, og dette hadde ikke Kai beregnet spikerplugger til. Men da er det bare å reise oppover en halvtime før neste helg, så er vi ajour igjen.

Tilfarere i farta. Innfestingen halvferdig, men det ser lovende ut.

Hvis du synes bildene i dette innslaget ikke holder topp kvalitet, så kan jeg love bedre bilder neste gang. Nå har jeg nemlig pusset linsa, og det tror jeg hjelper.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s