Kjellerstue

Lørdag morgen var det på tur igjen.

Sondre, Ingvild, Eivind, Heidi, Kai og Reidar, som nå har kommet skikkelig i siget med sengene.

For han var det overkøyer som gjaldt denne gangen. I løpet av lørdag var overkøyen på det ene soverommet ferdig. Da er egentlig det soverommet ferdig. Det mangler forsåvidt panelovn og lampetter, men er jo lite fra eller til.

Det var ikke store flata med ferdig lagt golv som skulle til, før iveren etter å møblere opp rommet kom fram. Her er det full fart med hagemøblene. Det framgår av bildene at det er noe støv i lufta. Det indikerer at bygget er relativt tett.

Overkøye på plass på det ene soverommet....

  ..og tendenser til overkøye på det andre soverommet.

 

Det var feiing av golvet, avretting av tilfarerne, utlegging av isolasjon, på med golvplater, og disse skulle skrus godt fast...

I kjellerstua var det full aktivitet. Fem flittige maurer med hver sine oppgaver. Kai festet og avrettet tilfarerne, Heidi isolerte, Sondre og Heidi la plater, Ingvild og Eivind skrudde plater, mens Kai straks begynte å legge laminater.

Ingvild skrur plater..

Til kvelds var det så godt som ferdig, og Heidi og Sondre var brått ivrige etter å flytte inn de innkjøpte hagemøblene, som også var påtenkt til midlertidig innredning i peisestua. Og Heidi og Invild fulgte på med duk, stearinlys og ost- og kjeks-party.  Nærmere midnatt var det samling i bånn – i peisestua. Riktig koslig ble det. Ikke minst trivelig med et ferdig oppholdsrom, sjøl om det fortsatt mangler noen lister og vinduforinger. Likevel – følelsen av ferdig rom var der. Det rommet som så langt har vært det mest rotete og minst trivelige, var nå plutselig det flotteste og triveligste rommet i hele bygget. Og Sondre og Ingvild innviet rommet ved å overnatte der. Det var visst også riktig trivelig.

Det var ikke store flata med ferdig lagt golv som skulle til, før iveren etter å møblere opp rommet kom fram. Her er det full fart med hagemøblene. Det framgår av bildene at det er noe støv i lufta. Det indikerer at bygget er relativt tett. 

Ikke helt ferdig før rommet ble innviet.

 

Dermed hadde vi et riktig koselig rom å være i...

Søndag ble feiret med utearbeide. Planker oppunder tak, for også å få dette på plass. Vi ble ferdig i taket over inngangen nede, og påbegynte plankingen på takutstikket i sydveggen. Hele 2 planker fikk vi lagt her.

Reidar begynte på neste overkøye, kom godt i gang, og er nesten ferdig.

Det var derfor en fornøyd gjeng som reiste hjem søndag ettermiddag. Og der gikk diskusjonen på hva rommet nede skal hete. Både kjellerstue, peisestue og kjellerom har vært brukt. Det var enighet om at peisestue hørtes triveligst ut.

Sist lovte jeg bedre bilder, men der var jeg overmodig. Riktignok har vi tatt en rekke gode bilder, men det hjelper lite når kameraet ligger igjen oppe på hytta. Så da får dere danne dere et eget bilde av peisestua for å bedømme hvor bra det ble.

Til neste tur er det jul. Da skal vi prøve hvordan det er å være der uten å måtte snekkere hele tida. Det spørs om ikke det blir litt rart og uvant…

Supplering 09.12.2010:

Så var det ikke igjen på hytta likevel. Istedet lå det igjen i bilen og frøs, og hadde kaldt og mørkt. Kameraet, altså. Mens vi satt inne i varmen ved peisen og savnet bilder til å legge på bloggen. Men Sondre fant det igjen, så da blir det orden på sakene.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s