Bare inne!

Lørdag bunkret vi opp med mer utepanel, golvplater, mer takmaling, kone, 2 gutter, svigermor og svigerinne. Det må jo bare bli bra.

Og ikke nok med det, når Kai og guttene kom, var også arkitekten på befaring.

Han var selvfølgelig spent på hvordan verket skred fram. Jamnt over var tilbakemeldingene gode, og vi kunne jo fortelle at bygget utnyttet tomta godt. Men det kom jo også klart fram at han ville ha valgt utefarger helt annerledes. Panelen mente han absolutt skulle vært behandlet med jernvitrol, som visst nok skulle gi en kledelig patina, være billig og gjort en gang for alle. Slik det ble ute, var selvfølgelig heller ikke han fornøyd. Steinflisene virket som han syntes ble bedre enn ventet, og han mente det ble bra når det var såvidt store flater med slik stein. Jeg fulgte selvfølgelig opp med å skryte av riktig god belysningseffekt fra spotene oppunder utetaket.

Da vi denne gangen ikke hadde ferdigmalt utepanel, ble det for det meste innearbeide denne helga, litt på forskjellige fronter. Virkelig godt å få i gang litt god framdrift inne.

Heidi, Sunniva og Bodil hadde plukket ut maling til taket. Bente og Heidi gikk først to runder med kvistlakk, så var det til å prøve farge. Både takfarge og ulike varianter veggfarge ble prøvd mot hverandre. Og utallige muligheter ble diskutert. Men, etter at 2 strøk var testet på et passende areal i taket, og vi fikk beskuet det og reflktert over det i dagslys, kom avgjørelsen. Malingen i taket var helt OK, veggene var helt OK med «Fjære» panelbeis, og lister i farge som vinduene. Deilig at dette nå har landet.

"Fjære" panlebeis på veggene, og lys grå maling i taket. Det blir kjempebra, bedre enn bildet viser. Helt til venstre en forkastet fargeprøve.

 

Guttene tok likevel ei uteøkt med å sette opp plater i veggen i inneboden. Greit å ha noe å feste remedier til. Ikke det mest perfeksjonerte snekkerarbeidet som er utført, men det duger godt nok.

Noe å skru i boden. Samtidig fikk også ryddet litt. Det hjalp, gitt.....

Lørdag kveld og utover søndag var det diverse innepanel, og det meste av trapperommet er nå ferdig panelt. Alle de lange bordene over 2 etasjer er nå på plass. Det hjelper på.

Heidi paneler over 2 etasjer. Trapperommet begynner å bli klart for trapp.

Søndag skulle Kai gjøre ferdig flisene ved peisen. Derfor var det litt av en nedtur å oppdage at det bare var en liten slant fliselim igjen, ikke nok å gjøre ferdig. Utrolig irriterende, ikke minst fordi det egentlig var noe jeg burde har sjekket forrige gang. Ingen andre å skylde på!! Men det ble likevel ei god økt med det jeg hadde til rådighet, og gjort er gjort.

Det nærmer seg, men dumt å måtte ta det over flere økter. Men det lover bra for et godt sluttresultat.

Mormor gjorde en iherdig og møysommelig jobb med peisen. Den er nå sparklet, pussert og malt etter alle kunstens regler, og er hvit og renstrøken. Så spørs det hvor lenge den holder seg slik når vi fyrer i den. Men det får stå sin prøve.

Mormor finpusser på peisen. Glatt og strøken har den blitt.

Nå er Heidi igjen der oppe. På programmet står nå å trene på å være der alene, og å fuge gulvet i gangen nede. Jeg vet ikke hva hun mener er viktigst, men i alle fall flott at hun fuger golvet. Det er greitt å gjøre det når det ikke er for mange som tråkker fram og tilbake der. Så skal hun kose seg, og kan hende blir det også noe maling. Det er også bra!

Parallellt holder Kai på å sjekke trapp, og installering av bad oppe er bestilt. Kanskje kommer det til eller i løpet av jula.

1 tanke på “Bare inne!

 1. Ha!
  Slapp å fylle ut navn og e-post, den kjenner meg igjen.
  Fyttirakkern så flinke dere er! Dette blir bra. Tinka som er med hele tiden har sikkert lært masse og hørselen dertil svekket. Spiker pistolen nesten inne i øret blir nok merkbart. men……. dere har jo sånn kustus på den bikja så den skjønner døvespråket.
  Kai husk flislim eller er det naboen igjen?
  Ha en fin førjul der oppe i høyden, vi snakkes!

  LEB

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s