Mot vår

Kai og Heidi ankom fredag kveld. Det var mildegrader, kraftig vind fra vest, og det hadde smeltet mye snø. Den kaldeste vinteren er i alle fall over. Så også det flotte skiføret vi har hatt i hele vinter.

Derfor ble det mest jobbing.

Fredag kveld forsøkte Kai å få liv i kaldtvannet, men måtte gi tapt. I neste liv er rørlegger et yrke som helt klart ikke vil bli vurdert, på samme måte som bilmekaniker. Å skru opp rørdeler som sitter fast i hverandre uten å ødelegge noe, har aldri vært mine største kompetanseområde. Her får de som er eksperter på dette ta seg av det.

Her er den mystiske proppen i kaldtvannsforsyningen.
Fra røret forsvinner inn i veggen og opp til fordelinsgskapet er det en propp som stenger for vannet.
Hvordan i all verden kom den seg inn dit?

Derimot er jeg flink til å trekke rør til å lege elektriske ledninger i. Lørdag ble det strøm til badstulys og til badstuovn – nesten. Litt omkopling i skapet står igjen. Diverse oppkopling på badet ble gjort, og det ene soverommet nede er koplet opp med strøm. Badekaret er nå også koplet opp på permanent måte.
Det er også montert opp kasser til spotbelysning i gangen og i kjellerstua, så nå mangler «bare» takpanel før dette kan monteres opp.

Her skal det bli lys.

Kai og Heidi satte opp plater på kjøkkenveggen mot badet oppe, og la golv i laminat i soverommet nede. Med lister og utforinger i vinduene så begynner dette rommet å bli ferdig. Heidi satte også opp på panel på den ene veggen i kjellerstua, så også der er vi i gang.

Kjellerstua har hittil vært et roterom,
men med litt rydding og panel på den ene veggen,
så begynner det å være litt småkoselig....

Dety første rommet med golv - nesten ferdig

I den kraftige vinden ble enda flere luftesprekker avdekket, og umiddelbart tildekket, så huset blir stadig tettere og varmere. Fyringen denne gangen var minimal mot tidligere helger.

Hva gjør du med skum som eser ut over vindu- og dørkarmene? Alle råd går på at dette er det lite å gjøre med annet enn å skrape når det har tørket. Og å gi seg i kast med den ekstremt klebrige massen rett etter utskumming frister ikke mange. Men egentlig viste det seg å være relativt lett. Etter ca 15 minutter kan du dytte vekk «blæra», da yttersiden av denne begynner å bli klebefri. Det meste følger da med. Det som sitter igjen på uønsket sted, går det relativt lett å vaske vekk med White-Sprite. Slikt burde stå på boksene.

Alt i alt fornøyd med økta, spesielt gøy å komme i gang med å legge golv på det første rommet. Så får vi håpe det går mer slag i slag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s