Litt forskjellig

OL er over, det beste av skivinteren er gjort unna, så denne gangen var faktisk jobbing på hytta i hovedfokus.

Det begynte dårlig torsdag kveld. Verkstedet hadde gjort dårlig jobb, så i rundkjøringa ved Skollenborg ramlet lokket til fordeleren av, og rotoren ble slått i stykker. En ytterst hjelpsom forbipassserende gjorde hva han kunne for å få bilen i gang igjen, herunder reiste halve Kongsberg rundt kl 2200 på kvelden på jakt etter en ny, passende rotor, men måtte likevel gi tapt. Jeg må likevel si jeg ble både imponert og takknemlig for hjelpsomheten.

Resultatet ble at jeg ble tauet til verksted, og måtte bruke hjelpemiddelet «Ring en venn..». Så det ble nødhavn hos min gamle kamerat Even Askestad. Hyggelig å treffe han igjen, men det ble jo litt kort og hestisk, da.

Fredag morgen var jeg på pletten hos verkstedet. Etter en kort inspeksjon ble jeg sendt til naboen for å kjøpe riktig rotor. Den ble montert, og med hjelpestrøm startet motoren som en lek.

Glad og fornøyd reiste jeg sporenstreks videre til hytta. Utpå fredag ankom også svigerfar/bestefar, og fredag kveld ankom også Heidi, Sondre og Eivind.

Det var sol og vind. Sola varmert nå inne i stua. Det var trivelig å sitte i stua, kjenne sola varme, og å se på utsikten over fjella i nord og øst. Sola står nå opp ca 0700, og går ned i «tårnet på toppen» kl 1600. Antall soltimer har dermed økt bettraktelig siden første helga i februar.

Men vinden merktes også i bygget. Ved vestveggen kjente vi tydelig en kald trekk. Dermed ble den kalde vinden benyttet til å identifisere alt for frisk kalde trekk, og lekkasjene ble forsøkt stoppet etter beste evne. Isolasjon, fuge, bedre feste av vindplatene utendørs var av virkemidlene. Og vi merket forskjell, det ble straks lunere i stua.

Ellers gikk helga med til forkjellige aktiviteter. Ikke noen banebrytende milepeler, men det ble gjort mye tilrettelegging. Vi er nå i gang med alle rommmee i kjelleren, men ingen av dem er helt ferdige.

Bestefar satte opp lister på soverommet nede, og det ble meget bra.

Bestefar satte opp lister.

Listene ble fine. 
På bildet ser dere også rødfargen vi valgte på soverommet nede.

Heidi lektet ut de fleste veggene.

Heidi i gang med skrutrekkeren

Taket i gangen og kjellerstua ble lektet ned og kasser tilo spot satt opp.Diverse trekkerør ble satt opp, men det mangler å trekke til spotene.

Her blir det lys.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s