Etterlengtet oppdatering!

Den siste tiden har det vært lite aktivitet på bloggsiden. Noen av dere tror kanskje det er fordi det ikke har skjedd så mye som er verdt å nevne, men det er langt ifra sannheten. Grunnen til at vi ikke har oppdatert er fordi vi heller har vært å bygget.

Kai har vært oppi så og si hele tiden i et par uker i strekk nå, med unntak av korte avbrekk hjemme for en natts søvn, en kaffekopp og for å handle materialer for en ny økt. Resten har vært litt frem og tilbake, men nå har hele familien vært oppe i fire dager, og jøss for en forskjell det har blitt.

Det som har skjedd siden sist er i hovedtrekk at gulvplatene er ferdig satt på, og…

Sondre bærer asfaltplater til den nye veggen.

Sondre bærer asfaltplater til den nye veggen.

…plutselig er det vegg i 2. etasje også. Veggprosjektet har vært tildels krevende, med mye vinduer og arkitekturiske dikkedarer både her og der (Skal prøve å få lastet opp arkitektens 3d-tegninger på en post snart). Dette har gjort at det ikke bare har vært å kappe opp en haug stendere, og spikre dem oppover på løpende bånd. Neida. Siden mesteparten av bygget skal bestå av vinduer må bærekonstruksjonen for taket fikses på andre måter, og det er derfor satt opp endel store limtredragere over områdene vinduene dekker (se bilde over). Jernstopler for å løfte på de aller værste stedene er også fikset, og dette har tatt sin tid. Nå begynner heldigvis veggen i 2. etasje også å ta form, og når vi dro derfra i dag så det noe slik ut på baksiden av bygget:

Veggen begynner å bli en vegg!

Veggen begynner å bli en vegg!

Forran på "utsiktsposten" ser det nå slik ut...

Forran på "utsiktsposten" ser det nå slik ut...

Som dere sikkert kan skimte på noen av bildene er det noe blåaktig på himmelen. Vi vet ikke helt hva det er, men vi tror det, og den gule greia som også er der på ett eller annet vis gjør at det ikke regner lenger, og at det er varmt istedenfor… Merkelig er det nå hvertfall….

Noen som vet hva den store "lampa" på bildet er for noe?

Noen som vet hva den store "lampa" på bildet er for noe?

For noen poster siden gav jeg kanskje inntrykk av at alt betongarbeid var ferdig – Det var ikke HELT riktig, for nesten en hel dagsarbeid for i hovedsak Heidi og Sondre gikk med til å støpe videre på to murer som skal være med å støtte hytta opp gjennom andre etasje, helt opp til taket. Etter hver tur med bøtta opp hørte vi spørsmålet «Ser det ut som vi har kommet noe lenger?»

Jada, selv om det ble noen turer ble det nesten fullt før vi gikk tom for sement...

Jada, selv om det ble noen turer ble det nesten fullt før vi gikk tom for sement...

Voilà, enda en etasje!

Vi syntes det er så morsomt å lage gulv at straks vi er ferdig med det ene begynner vi på et nytt. Heidis «eneste» ønske med hytta var å få leve ut barnedrømmen – Hems. Det hadde nemmelig nabohytta til foreldrene hennes, og gjett hvor misunnelig hun var!

Vi lager derfor hems. Et rom innerst vekk fra stua, og en åpen «ballkong» med utsikt over spisebord og kjedelige kaffetimer for de aller minste og mest rastløse som en dag kanskje tar seg en besøkstur på en ferdig hytte.

Hems, kan være litt vanskelig å skille fra de andre plankene som går på kryss og tvers, men det går med litt konsentrasjon...

Hems, kan være litt vanskelig å skille fra de andre plankene som går på kryss og tvers, men det går fint med litt konsentrasjon...

Det aller siste prosjektet vi begynte på før vi satte nesa hjemmover for et par hviledager var pipa. De to yngste ble med mormor hjem litt tidligere på dagen, mens de fire største ble igjen litt lenger. Mens de to yngste av de eldste la bjelker til hems begynte de aller eldste på pipa. (Hvis du ikke klarte å plassere hvem som gjør hva er det nok enten på tide å legge seg, eller ta seg en tur ut i frisk luft snart). Det ble bare lagt et par høyder, fordi vi snart kom opp til gulvet i 2. etasjen, og ville ikke lage hull der helt enda. Vi har jo tross alt nettopp lagt det gulvet, kan ikke begynne å ødelegge det ALLEREDE!

Vi har riktignok kommet lenger enn dette, men bildet var morsommere med to og en hund som jobber enn en murpipe som bare står der.

Vi har riktignok kommet lenger enn dette, men bildet var morsommere med to og en hund som jobber enn en murpipe som bare står der.

I tillegg har vi fått vårt første (nesten) vanntette rom – Kais skibod. Den er selvfølgelig førsteprioritert, og vil bli innredet med fullt smøreutstyr og antakeligvis automatisk kaffemaskin, tv, varmeovn og noe annet fiksfakseri til vinteren, mens resten av hytta forstatt står uten tak.

Sitt nå ikke der å frys, kom heller inn i varmen, så kan vi preparere ski sammen!

Sitt nå ikke der å frys, kom heller inn i varmen, så kan vi preparere ski sammen!

Sånn, det er i korte trekk hva som har skjedd der siden forrige bloggoppdatering. Jeg sier meg enig i den at det er litt for lenge siden, men denne oppdateringa ble da i tillegg stor da!

Hvis dere vil se mer, så tror jeg alle over 40 syntes det er kjempehygelig med besøk der oppe.

Ellers vil jeg bare si at dere må henge med på bloggen – og bruk kommentarfeltet flittig. Skriv det du har på hjertet, enten det bare er en kommentar, eller hvis det er noe du lurer på.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s