Så gjør vi så når vi snekrer vårt gulv…

Mor og de to yngste guttene dro opp igjen på lørdagen for å hjelpe til litt, pluss å hente hjem Kai. Søndag kom de hjem, og for de tre guttene var det opp igjen allerede mandag formiddag. I tillegg hadde de med seg storebror.

Ramma var lagt og de fleste bærende delevegger var satt opp. Hva var så neste jobb?
Gulvbjelker. Yess. Enderlig er vi offesielt ferdig (vel, ferdig og ferdig, bæreveggene står nå der i hvertfall…) med muretasjen.
Gulvbjelkene så vi for oss som et slitsomt prosjekt, fordi det bør være så rett mulig, og alle som har forsøkt seg på snekring vet at ting har en lei tendens til å ikke bli særlig rette… MEN, det gikk ganske smertefritt! Muren var ganske rett, og vi hadde derfor et ganske godt utgangspunkt. Likevell ble det noe pirking, men det gikk fort med noen ferdigproduserte fliser i ulik størrelse til å legge under der det var for lavt, og en nyinnkjøpt maskinhøvel til å frese over der bjelkene ble for høye.

Kai aker rundt med høvelen for å gjøre toppen av gulvet flatt

Kai aker rundt med høvelen for å gjøre toppen av gulvet flatt

En annen jobb som måtte gjøres var å sette på plass to store limtredragere som skal bære 2. etasje som et overbygg over inngangsdøra. En stålstolpe ble satt opp på hjørnet av disse to for å bære. Resultatet ble bra, men arbeidet var tundt. Bjelkene veide henholdsvis 85 og 110 kilo. Men værre blir det.
To stålbjelker på rundt 7 meter skulle settes opp midt i bygget for å holde oppe limtredrageren som skal bære takbjelkene. Etter mye slit fikk vi dem opp, og da vi satt å reflekterte, sammenliknet vi disse stålstolpene med limtredrageren på 110 kg, og kom frem til at disse av stål måtte nærme seg minst 150 kg hver. Men vi fikk det til, og det ser stilig ut!

Stålstolpene som går fra kjellergulvet og helt opp til takbjelken.

Stålstolpene som går fra kjellergulvet og helt opp til takbjelken.

Vi ble ikke helt ferdige med gulvbjelkene før fredags kveld, men alle mann er godt fornøyd med arbeidet og resultatet, og vi, spesielt Kai, kunne ikke dy oss med å begynne på gulvplatene.

Eivind skrudde plater som en helt

Eivind skrudde plater som en helt

Etter et par timers arbeid hadde vi kommet godt i gang. Klokken begynte å nærme seg 11, og etter et fire netter i campingvogn og dårlig søvn, mye regn og sauer som brekte rundt både tidlig og sent hadde de tre yngste begynt å få nok, og det hele toppet seg med en million mygg fredags kveld. «Nå vil vi hjem!»

Vi fikk overtalt byggelederen til å dra hjem, han var tross alt litt regneværslei selv, og da vi satte snuta hjemover noen minutter over midnatt så 2. etasjen i hytta slik ut:

Platelegginga er godt i gang, vi er allerede forbi den ene stålbjelken, og nesten halvveis fra den ene siden til den andre

Platelegginga er godt i gang, vi er allerede forbi den ene stålbjelken, og nesten halvveis fra den ene siden til den andre

Følg med videre, det er enda arbeid igjen. Neste steg er å få opp vegger i 2. etasjen, og det kan bli spennende!

2 tanker på “Så gjør vi så når vi snekrer vårt gulv…

  1. Hey!
    Dere har kommet langt! Jeg er imponert over hva dere kan og får til!! Lykke til videre. Denne siden blir liggende på favoritter så hold meg oppdatert med en fin hjemmeside, blogg eller hva det nå heter.

  2. Det virker som at aktiviteten har avtatt de siste dagene. Har du ferie fra byggeprosjektet. (dette er egentlig en test av kommentarmulighetene).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s