Snipp, snapp, snute….

Heidi og Kai tok langfri fra onsdag ettermiddag, og reiste friske og raske oppover for å sluttføre prosjektet. Fredag fikk vi forsterkninger av Mormor og Bestefar, så det var et slagferdig arbeidskorps i full aktivitet.

Hovedpostene i byggeprosjektet var stige og sengehester til køyene, og montering av stige til hemsen. Utenom det var det mange tak for å gjøre bygget rent, pent og ordentlig, så det framstår ferdig for uteleie. For nå er Fyrifri lagt ut på nettportalen til Gaustatoppen Booking, og bestillingene siger på. Siste helga i januar begynner det.

Spesiallaget stige til hemsen, etter modell fra Sigbjørn, og tilvirket av Rune Langseth. Virkelig bra resultat!!

Det var utrydding og rengjøring av bad og kjøkken, opprydding av soverommene, støvsuging, vasking, pussing av vinduer, ordne dørklinkerkaste klær fra byggeperioden. Det innenbar også en logistikkaktivitet. For å rydde våre inneting ut i inneboden, måtte snekkersakene som så langt hadde vært lagret i inneboden eller gangen, ryddes ut i uteboden, og for å få ryddet dette dit, måtte først uteboden ryddes…

Først følte optimisten Kai det som det var et hav av tid til rådighet, og stresset ikke opp tempoet. Men ting tok tid, og etterhvert var det stri jobbing.

Også denne gangen uten en HMS-hendelse. Det var montering av lampetter på køyene. 2 lampetter hver på hvert av de fire soverommene. Kai var påpasselig med å kople ut sikringa på rommene før koplingen begynte. Men på det tredje rommet kom Kai ut av tellinga, og begynte avisolering mens strømmen var på….Uheldigvis var han også borti jordledningen, så strømmen kom brått på. Som det sies, helt paralysert og ikke i stand til å slippe grepe mens strømmen jaget gjennom kroppen. Skikkelig skummelt! Heldigvis var Heidi straks ved og fikk røsket meg vekk. Så da gikk det bra denne gangen også.

Men arbeidsiveren  hjalp. Søndag ettermiddag så det bra ut. Da ville det egentlig være kun et lommekjent øye som kunne registrere manglene. med unntak av den knuste lampekuppelen i trappa, da. Her hadde Kai handlet inn billige rislampekupler som en midlertidig nødløsning til noe mer gjennomtenkt var sporet opp, men ideen ble ettertrykkellig forkastet.

Spiseplassen med utsilkt!

At de hvitmalte listene på badene ikke er malt over etter at de ble sparklet, skal ikke alle legge merke til. Også en liten sparklet flekk på rekkverket kan også lett bli oversett. Ei pære i gangen nede som ikke lyser, handler om pæreskifterutiner, og er en driftsoppgave. At ene lysrøret på speilet ikke lenger lyser, kan være slikt som skjer.

Altså – ikke større mangler enn at dette nå kan ansees som ferdig.

Gratulerer til oss selv!

Reklame

2 tanker på “Snipp, snapp, snute….

  1. Hurra Gratulerer!
    Dere har gjort noe det står stor respekt av!
    Må le litt da jeg leser om enda et HMS avvik, fint den berømte grisetakler’n Heidi fikk
    rivet deg løs fra ledningene!

  2. Hei! Jeg bildegooglet «stige til hems» og fant bildet av stigen deres. Dere skriver «Spesiallaget stige til hemsen, etter modell fra Sigbjørn, og tilvirket av Rune Langseth.» Vil dette si at stigen e et 100% privat prosjekt, eller finnes det muligheter for å kunne bestille en ny produksjon? Hvem kan jeg evt forhøre meg hos? Stigen var perfekt! Håper på svar 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s