Julefeiring på «Fyrifri» med Dagmar

Det går seg til. I julen i år har vi vært på offensiven med invitasjonene og fikk veldig god uttelling. Vi måtte reise opp allerede 2.dag jul for å installere oss (det var lystbetont, det da). Vi så fram til sosial julefeiring med mange gode skiturer. Førerapportene var positive, med nok snø til at langrennsløypene var i gang, og bakkene ved feltet vårt var klar for åpning. Det var Heidi og Kai, Sondre og Eivind.

Siden sist har både Sondre vært en tur opp med kamerater, og det samme har Sigbjørn, så hytta blir heldigvis brukt.

Men, første besøkende Dagmar, var allerede på plass der oppe dag vi ankom mandag ettermiddag, men sterk vind, + 10 grader og regn. Vi pakket oss inn i hus, og ut over ettermiddagen og kvelden ble det enda verre. Vinden dro i bygget så det kanket, og de store vinduene dirret skikkelig. Skrekken min har vært at vinden kan bli for sterk, entene ved at den tar tak i taket, eller at den fanger vinduene. Og sjøl om stoelr som var satt ut, snømåkere og presenenninger flagret over skog og hei, ble heldigvis bygget stående. Som naboen sa: «Verre enn dette blir det ikke!» Så da er testen bestått.

Men ikke alle var like heldige.Bygget (Skisenteret) mistet 2 store vinduer.

Noen lenger opp "mistet" arbeidsbrakka si.Noen "mistet" markisolasjonen som var lagt på takene uten å være dekket over.

Uværet overstått var det nærmest barmark som møtte oss tirsdag morgen. Da ble det listsing av badet nede og vaskerommet for første besetning ankom. Rune og Gro med brødrene Gard og Vetle, og litt senere kom også Sigbjørn. Det var riktig hyggelig besøk med overnatting 2 dager.

Tredjedagen ble det fottur, men allerede natta etter kom det 10 cm snø, og fjerdedagen var vi straks framme med skiene igjen. Gutta var på vannet og kitet, og fikk en flott dag.

 Ellers gikk kveldene med til god mat, godt drikke, samtaler, spill og musikk. (Samt montering av IKEA-møbler hist og pist.)

Sofakos på kvelden

Vel inne fra skitur ankom andre besøksbesetning, våre kjære «stamgjester» og «kommentator» – Lars Erik, Hanne med Jakob, Frithjof og Martine, men Rune og Gro med sine og våre største gutter reiste hjem igjen.

Femtedagen var Bergers med Eivind i slålåmbakken, men Heidi og Kai gikk en god skiitur. Sesongens første for Heidi, så det merket hun på formen, mens Kai, som hadde et par turer å gå fra Tynset, var noe piggere denne gangen. Men det snur seg vel.

Nyttårsforberedelser på kjøkkenet.

Også dette besøket gikk med til god mat, god drikke, spill, hyggelige samtaler og musikk. Høydepunktet var selvfølgelig nyttårsaften, med et meget rikholdig rakettskue. Det merkes også at det fyller seg opp i feltene der vi er, det var betydelig mer fres i nabolaget i år enn i fjor.

Martine og juletreet.

Dermed var vi inne i 2012, over 2 og et halvt år siden prosjektet begynte. Vi har selvfølgellig brukt bygget slik det har vært fortløpende, men denn gangen var det sosiale aspektet løftet betydelig. Som fast leser vil du kanskje også ha lagt merke til at dnene artikkelen handler med om besøket vi har hatt, enn hva vi har gjort med bygget. Rikitgnok fikk Kai smuglet inn noen arbeidsoppgaver innimellom, men aktivitetene har tydelig endret seg. Og godt er det. Nå er det finpussen som gjenstår før bygget er klart for leiemarkedet, forhåpentligvis i slutten av januar.

Prosjektet har også fått seg navn. «Fyrifri» ble ansett som mest passende navn, tatt etter Firieggi, som har gitt navn til feltet.

Utført denne gang altså:

  • Listet badet nede
  • Liste badet oppe
  • Litstet ferdig vaskerommet (må kan gjøres om igjen, ble ikke helt bra..)
  • Skapdører på hemsen
  • Sette på resten av håndtakene på kjøkkenet
  • Håndlist i trappa

    Oppsetting av skapdører på hemsen....

Da er altså restanselista bestående av 7 punkter.

Utført, men ikke på restanselista:

  • Koplet opp internett!!!!!
  • Montert spot ute, som ble borte sist. (Fikk bare halvparten av dem til å virke)

Før avreise var det fotgrafering for utleiefirmaet.

Stua med sofa og spisebord relativt ferdig. Spisebord kan hende på midlertidig plassering, det er ikke her det har vært meningen å ha det. Kan hende blir dette vinterløsningen - orientert mot peisen. Sommerløsningen kan være at svingstolene plasseres her for å nyte kveldene.

Det største soverommet.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s