Plunder og heft

I helga var vi oppe igjen. Vinteren er i gang. Søndag kom det nærmere 10 cm snø, og guttene var i bakken ved hotellene. Årskort er kjøpt inn. Den bakken som åpner først er ikke den råeste i området, men tilbakemeldingen fra guttene var at dette var helt OK.

Helgas ambisjoner var å montere ovn oppe, peis nede, og å få satt opp plater på bad og vaskerom.
Vi kom ikke spesielt langt på noen av oppgavene.

Som nevnt i forrige innlegg var jeg usikker på metodikk for å ta hull på pipeløpet, men hadde fått tro på diamant belagt bor. Dette virket forsåvidt helt OK. men det står i beskrivelsen av i keramikk må det bores med vannkjøing. Vi slurvet nok med dette, og eterhevrt tapte boreevnen seg på borene. Men den største tabben var nok at jeg ikke avmerket godt nok, og det endte med at hullet vi borret opp var i minste laget. Så jeg slet med å åpne det bedre. Å borre ut mer litt ved siden av det som var borret opp virket dårlig, borret bare skled over til det store hullet. Så der holdt jeg på å karvet, helt til at jeg kom på at det var noe som hety vinkelsliper. Så vips, så var hullet stort nok.
Det neste problemet ble tilgang på ikke-brennende isoalsjon. Huset er fullt av Glava, men det er ikke brannbestandig. RockWool var det rundt pipeløpet der jeg tok hullet, men ikke nok til å legge rundt røykinnføringsrøret. Så dermed fikk jeg ikke støpt fast det.

Søndag begynte vi med peisen. Det gikk greitt, til vi skulle måle ut røykinnføringsrøret her også. Røykrørsbendet som skulle settes på toppen av peisen var ikke til å finne. Antakelig ble ikke det med fra butikken. Så da kom vi ikke lenger der, heller.

2009 10 26 pipe og ovn 022

Heidi er et varmt menneske, hun har isolert det aller meste.

Da var vi sultne på vafler. men hvor var vaffeljernet? Kai lette og lette, men fant det aldri. Ble det med campingvogna hjem? det fikk vi ikke sjekket der, så dermed ingen vafler.

På slutten søndag begynte vi å sette opp plater på badet. 2 plater ble satt opp før vi vendte nesen hjem. Så noe ble da gjort.

Denne helga hadde vi følelsen av dette ikke lenger bare er et byggeprosjekt, men også litt hytte. Vi koste oss med lang frokost søndag, guttene var i bakken, Kai og Heidi tok en besøkstur opp til naboen, og vi diskuterte videre framdrift, planla strømkoplinger osv. Det begynner å ligne, ikke mye, men i alle fall litt. Inne er det grei og stabil temperatur 6 – 8 grader, slik at det er ingen følelse av å være ute. De avdelte rommene kan vi varme opp til den temperatur vi ønsker.

Ymse planer om hvordan vi skal gjøre ting videre ble drøftet, og ikke alt ble konkludert. (Melding til Sigbjørn med mulighet for å gi tilbakemeldinger). Oppe bestemmer mor og far. Her blir det nymotens dreieovn, som guttene kaller «søppelkasseovn». Begrepet har satt seg, så vi sier f.eks. «Det skal bli deilig når vi kan fyre opp søppelkassa!». Oppe blir det pusset pipe.

2009 10 26 pipe og ovn 016

Snart klart for å fyre opp søppelkassa

Nede kan ungdommen bestemmer. Her blir det innbyggingspeis, og vi kan legge steinskifer på brannmuren. Spørsmålet blir – hvor stor del av veggen? Bare Lecamuren, eller helt til hjørnet av rommet, altså inkludert Jackonveggen på samme veggflate.

Det vanlige på veggene er at det blir stående panel. men kan noen av veggene på soverommene være i liggende panel? Eller kanskje hjørnesoverommene (med horisontalt lange vinduer) i liggende panel?

Reklame

2 tanker på “Plunder og heft

  1. Hva er det jeg skal gi tilbakebmeldinger på? Er det steinbelagt pipe i 2. etasje, så ja. Det er viktigere der enn i kjelleren, for der er ikke innsynsmuligheten like stor. Det er ikke like lett å se sammenhengen fra veggene ute i kjelleren som oppe, og da blir litt av poenget med å dra med det inn borte. Dessuten vil det bryte opp alt det hvite i stua oppe…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s