«Stakkars trærne oppå her….»

Sigbjørn fra vest og Kai fra øst møttes torsdag kveld på Gaustablikk – rettelse: heretter skal området visstnok hete Gaustatoppen. Markedsføring, skal det vist være. Ihvertfall, vi to møttes torsdag kveld for å gjøre unna viktige arbeider.

Fredag morgen var igjen Kai tidlig oppe for å vente på graver, og igjen skjedde ingenting på morgenkvisten. Men rett nok, utpå dagen ble jeg kontaktet, og befaring og diskusjon om hva som skulle gjøres ble gjort utpå fredagskvelden før skumringen satte inn. Så da får vi håpe det skjer noe før denne vinteren også setter i gang for alvor.

Etter en relativt rolig frokost til oss to å være, satte Sigbjørn i gang med ventilatoren mens Kai gjorde listing på hemsrommet. Ventilatorkappe ble montert, og rist utenpå veggen. Det var mellom et par av turene ut at Sigbjørn kom med refleksjonen. For vinden røsket bra i buskene denne fredagen. Sjøl tynne lister ble fanget av vinden, og var vanskelig å få med seg inn og ut av døra på langs, og ikke på tvers som følge av vinden.

Det skal sannelig livsvilje til for å stå i mot vinden her oppe når vindkulene setter i gang. kraftfulle, og igjen og igjen. Hele dagen til ende blåste det friskt. Da blir det fint å ha varm hytte som en kan sitte inne og følge med på naturkreftene ute. Men trærne, de må pent holde seg ute, og stå så godt i mot de kan.

Etter ventilator var det rekkverk på hemsen på programmet. Sigbjørn var prosjektsjef for det, og klekket ut løsninger for å få minst mulig synlige skruer. I hovedsak gik det ut på å montere håndlist og stolper sammen før sammenmontering.

Sigbjørn i full sving med rekkverk på hemsen.

 

Fiks ferdig og flott!

Kai ble nesten ferdig med listing på hemsrommet, men arbeidet stoppet opp da det manglet noen metre med hvitmalte, tynne lister. Et kjapt overslag viste at det neppe er overskudd av grå også, så da blir det suppleringskjøp av slike lister til neste tur.

Dermed var det taklister i stua/hovedetasjen. I løpet av lørdag var listene i taket oppe, ferdig sparklet.

Før Sigbjørn reiste lørdag gjorde vi forsøk på å splitte den siste benkeplata til barbenkplate. Da vi nok ikke hadde helt skarpt sagblad, ble dette utsatt til bedre anledning senere.

Søndag brukte Kai i hovedsak til utforinger på baderomsdøra, som den siste døra oppe. 

Vel er dørene like høye, men når golvet på badet er løftet 5 cm for påstøp og fliser, blir døra også tilsvarende løftet, også i overkant. Det ble mer synlig når listene kom på plass. Ikke noe innertier, akkurat. Vel, vi får enten venne oss til dette, eller så får vi finne på noe.Vinden løyet utpå fredagskvelden, og kveldssola skinte opp skybankene på Gaustatoppen.

Lørdag var en fin dag på fjellet. Vinden hadde roet seg, sola skinte, men det var kaldt. Utpå lørdagskvelden satte de i gang snøkanonene. Kai la på kjettinger lørdag, da det var meldt snø på søndag. Helgedagen opprant da selvfølgelig med både vind og snø. Flott å følge med på, men litt ubekvemt å fly ut og inn med planker for å kutte, da det meste ble vått, også plata til saga. Utpå ettermidddagen luntet kai over Tuddalsfjellet med kjettinger i 30 km/t og full kontroll. Så kjettinger på lur anbefales.

Tittelen på artikkelen kunne også vært «dimmelenke» eller «nedtellingen har begynt». Vi satte opp liste over gjenstående arbeider. Først kom vi til ca 30 gjenstående punkter, men for hvert punkt vi hadde gjennomført, hadde vi kommet på mange flere nye. Så ved avreise søndag ettermiddag var det telt opp 45 gjenstående punkter. Derav ble 7 strøket denne helga. Så da er det bare å framskrive prognosen og komme fram til at bygget er ferdig om ca 5 arbeidshelger til. Så får vi se.

Det må sies at noen av punktene er relativt arbeidssomme, som rekkverk på hems og listing i taket, mens andre er langt raskere, som lister mellom stuevinduene oppe. Denne jobben gjorde Kai innimellom for å får strøket noe på lista søndag.

Slik går no dagan der oppe, til alt på lista en dag er strøket.

 

 

Reklame