Noen sommerdager på fjellet

Etter en meget variabel sommer burde man jo egentlig holdt seg hjemme i solsteiken. Men for Sigbjørn var nok dette siste anledning før skolestarten til høsten. Han hadde et musikkanleggg eller to å montere, og var også bestilt for å montere den siste kjøkkenplata. Det passet ellers også bra for Sondre, så det var kjekt å kunne benytte muligheten. Men ellers merket vi ferietiden – det var stille på fjellet denne helga.

Sigbjørn og Mads hadde reist oppover torsdag ettermiddag, og musikkkonserten var i full gang da vi kom opp. Med supplering av høyttalerledning ble så alle høyttalerne montert opp, og med skjulte ledninger umiddelbart fredag kveld.

Høyttalerne oppe på veggen, men foreløpig med støvbeskyttende trekk. Også etter at kai hadde listet oppe på brystningen på hemsen.

Lørdag morgen var det det kjøkkenplata sin tur. Klok av erfaringer gikk vi sakte fram, og kvalitetssikret hverandre flere ganger. Ikke bare at vi fikk avverget brølerne, men vi fikk også et godt resultat. Meget spente var vi på det siste kuttet, det som skulle gjøre at plata passet i begge ender. Her fikk bare én mulighet, og ingen ekstraforsøk for å rette opp igjen feil. Resultatet ble ypperlig, og dermed var guttene førnøyd.

Sigbjørn legger siste hånd på verket (den siste kjøkkenplata), og er fornøyd med resultatet.

Etter dette reiste Mads og Sigbjørn hjem, mens Sondre og Kai holdt det gående. Kai listet brystningen oppe på hemsen, mens Sondre gjorde forskjellig forefallende og forberedende arbeider. Kai hadde kjøpt batteridrevet gresstrimmer, men den egnet seg ikke til å klippe grasset på torvtaket – det ble for stor jobb for et batteri.

Her også med kokeplata på plass.

Lørdag ble steinpanellegging på den siste utemuren, under terrasen mot øst, forberedt. Søndag var det på med steinsaga. Restlageret av panelsteiner ble montert, og manglende rest ble telt opp. Så er det bare å etterbestille og gjøre ferdig neste gang.

Sondre ble en kløpper med steinsaga, og tilpasset skråvinkler i alle retninger.En fornøyd murermester.

 

En fornøyd murermester.

1 tanke på “Noen sommerdager på fjellet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s