Litt her og litt der

Undertittel: Er sommeren over?

På veg opp var det rester av brøytekanter over Tuddalsfjellet, og Gaustatoppen hadde melisbelegg, slik den pleier å hå utpå høsten.

Innimellom kom snøskurene. De som vi ikke fikk tidligere i vinter.

Bra det var mye innearbeide. Problemet besto mest i sagene nå var flyttet ut, og vi måtte jo kappe litt planker innimellom. For den store saga laget Kai et presenningtak, men glemte å ta bilde. Den gule kappesaga ble installert under takutsikket ved inngangsdøra. Da stod de i alle fall tørt.

Kai og Heidi reiste opp lørdag morgen, og fikk straks selskap av Bodil og Reidar.

Bodil var riktig sprek etter beinbruddet tidligere i vinter. Nå gikk hun greitt trapper, og på korte strekninger gikk hun også helt uten krykker.

Det ble mye ymse arbeider.

Heidi malte hemsen. Forsøket med sølv beis under rød beis ble stemplet som mislykket.Heidi malte lister og utforinger.

Og hun oljet benkeplatene.

Reidar gjorde ferdig sengene.Reidar lagde utforinger på hjørnevinduet nede. Men før det hadde Kai gjort et forsøk på å skumme inn jernstolpen i hjørnet, slik at skummet skulle hindre kondens på stolpen. Det funket kanskje. Men som Reidar sa:"Neste gang skal jeg skumme, og så kan du skjære rent etterpå." Det ble vel sånn passe, men med etterfylling av fugemasse, ble det kans hende tilfredsstilende.Bodil spraklet og pusset skruehull i vinduene, men var for snar i vendigen til at Kai fikk tatt godt bilde.

Reidar satte også opp noen lister, men her har vi vært på etterskudd med å male, så utvalget var magert.

Kai justerte dører som ikke hadde endelig plassering, satte inn ei plate i kjøkkenbenken for plass til gryter etc.

Det store prosjektet lørdag ettermiddag var å sette på plass igjen ovnen oppe. Her var det endelig kommet glassplate til å ha under. Den passet fint, så da var det bare å montere opp. Ulempen med glassplate var det ikke var hull til å skru på dreiskiva til ovnen, så det hele måtte limes på plass. Det gikk greitt å plassere glassplate, dreieskive og sokkel. Men da vi skulle løfte på ovenen, ble dette litt for skliete, så dreisskiva sklei litt rundt. Men etetr en del bal fikk vi det opp, og fikk skyvd alt på omtrent riktig plass igjen. Så dermed ble det bra, men plata Kai hadde satt under ovenen for den foreløpige monteringen var nok litt høyere enn golv og plate, så ovnsrøret ble litt for kort, og står nå relativt ustøtt oppe i ovnen. Så antakelig er det best å bytte den.

Det store prosjektet søndag var utforinger i hjørnevinduet oppe. Her har kai «holdt på» nå i 3 helger tidligere, men det har vært stadige forstyrrelser av kjøkkenmontering og andre kjedelige ting, så det har vært vanskelig å holde framdriften. Og typisk nok også søndag – først måtte utforingene til det lange vinduet i gangen nede festes. De var klargjort forrige helg, men det manglet fuging før innfesting.

Men til slutt var utforingene på plass. Kun hjørnet mangler, men det er en enklere skål. så det går nok greitt neste gang.

Så mye litt her og der, men tross alt fikk vi gjort en god del. Det går stadig framover.

Bodli og Reidar ble igjen til mandag, så da kan hende det kommer på enda et par lister.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s