En rask påske – med mange varmegrader og lite snø

Som antydet i forrige melding var viteren overmoden. Vi var derfor relativt mentalt forberedt da vi reiste opp palmefredag. Vi hadde ikke tatt med skiutstyr, men joggepigg var med i stedet. Selv det viste seg å være å være mindre nødvendig. Vi kom opp til ei hytte så å si uten snø rundt seg. Bare der det hadde fonnet seg opp i løpet av vinteren, var det nå noen rester igjen. Skiløypene på vår side var ikke kjørt noe mer, og heisene våre stoppet som nevnt 14 dager siden. Heisene ved hotellet var i drift, men forholdene var visstnok ikke nevneverdig gode. Jeg ser senere at de måtte gi opp i løpet av påska.

Du kunne finne snø og snev av skiføre ved hotellet, hvis du ville.

Når jeg sammenligner med bilder fra i fjor, ser jeg at det var mer snø igjen i slutten av mai i fjor, enn det var i slutten av april i år.  Senere i påsken var jeg også på Tynsethytta, og der var det skikkelig surealistisk. Der er det vanlig av vegen stenges litt ut i påska fordi det blir for bløtt for vegen med alt vannet fra snøsmeltinga, men her var snøsmeltinga også på det meste over, og vegen hadde så å si tørket helt opp, og den var fin å kjøre på. Det var såvidt bilen subbet nedpå restene av brøytekanten når jeg svingte inn på tomta.

Tynsethytta hadde nærmest sommerstemning. Gradestokken viste påsketemperatur på 17 varmegrader.

Sondre var med oss opp fredag kveld. Han reiste ned igjen søndag, men da var Sigbjørn på plass igjen, etter fraværet i Canada i vinter. Det ble derfor tid til litt jobbing.

Og milepelene stod nå i kø:

  • Lørdag gjorde vi oss ferdig med panelarbeidet (nesten helt). Brystningen på hemsen og skapet på hemsen ble i alle fall panelt ferdig 
  • Dermed begynte vi oppryddinga inne. Begge sagene ble plassert ut, og nå er det slutt på støv fra saging inne. Det ble ryddet i sagflis og avkapp som lå utover golvet.
  • Vi begynte å legge golvet oppe i stua/kjøkkenet.
  • Innkjøpte hvitevarer var fraktet opp, og ble nå plassert «på vent» inne på hytta.
  • Det store milepelen var likevel at vi påbegynte montering av kjøkken. 2/3 av kjøkkenet ble satt opp. Resten må vente til rørleggeren har koplet opp.
Nå var det ut med saga. Men det var bare trivelig, for der var det likevel så godt som romtemeperatur.
Det ble ryddet og malt i kjøkkenkroken.
Kai funderer under installeringen av kjøkkenet.  

Tilpasning av benkeplaten.

 

Det begynner å ligne kjøkken. Det gamle i forgrunnen, det nye i bakgrunnen. Sjøl synes vi det ser bra ut, og vi er fornøyd med valg av modell og farge.

 

Heidi var ivrig på å ta i bruk det nye kjøkkenet, i første omgang var det skuffene som ble innviet.
Heidi prøvefyrte den nye steke/bake-ovnen.
 
  

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s