Vinteren – over og ut!

Hytteområdet vi er i, har et eget sus over seg.

Vinteren gjennom hører vi larmen fra skitrekket som ruller og går ikke mange hundre metrene unna. Dag etter dag. Omtrent som billarmen du kan høre i byene når du kommer litt opp i høyden.

Søndag morgen var det stille. Når jeg åpnet verandadøra for å nytte sola, var det småfulglenes vårkvitter jeg hørte. Ellers var det helt stille. En fin dag på fjellet. Til og med håndtverkerne i feltet hadde tatt seg fri denne formiddagen.

Men en slik fredelig formiddag kommer selvfølglig ikke stille og rolig av seg sjøl uten forutgående rabalder. 

Vinteren gjennom har det vært mye vind, og tilsvarende lite snø. Det lille som har kommet av snø, har vinden tatt med seg videre. Når det er storm på Vestlandet, kommer det kraftig og mild fønvind langs Gaustatoppen og valser inn over lia vi er i. Slik var det også nå. Fredag ettermiddag og heløe lørdag blåste set uavlatelig med sterke vindkast, og temperaturen på vår upålitelige termometer viste 15 varmegrader på det mildeste. Snøen fikk fart på seg, og når vinden omsider stilnet natt til søndag, og vårsola overtok, da var det fredelig vårstemning i området.

Vinteren var over.

Jeg reiste oppover onsdag ettermiddag. Diverse fortredeligheter lagde mye forfall i rekkene, så denne gangen hersket jeg manesjen alene. Den store anledningen var at kjøkkeninnredningen ble levert torsdag formiddag. Nå står den pent stablet i innpakningen nede i gangen. Enda gjenstår noe arbeide før det er klart for å rydde kjøkkenet og stua oppe, påbegynne golvet og starte monteringen av kjøkkenet. Med langhelg var det mulig å gjøre unna på en del av dette.

Kjøkkeninnredningen – nesten på plass. I hvert i hus.

Straks kjøkkeninnredningen var i hus, kunne jeg planlegge andre aktiviteter. Som ihuga skiløper er jo grundig innarbeidet at skisesongen skal tøyes ut i det lengste.

Det gikk på en måte torsdag, fredag og lørdag, sjøl om denne var mest på trass. Torsdag snødde det. Fredag var det mild, men pent vær og jeg hadde en riktig fin tur med zero-skiene. Ikke noe superglid, men greitt nok. Lørdag formiddag prøvde jeg skøyteskiene. Det gikk noenlunde, men var litt isete, samtidig som våt grovkornet snø gav noe dårlig glid. Vinden var tiltakende, så det var litt hustrig. Det var også noen andre ivrige skiløpere ute i løypene, men ikke så mange.

Søndag valgte jeg fottur. Knausene oppover fjellet var snøfrie, så det var overraskende flotte forhold for tur på beina. Fotturen ble lengre enn planlagt.

Snøfritt på knausene, og heller ikke stort på Gaustatoppen. På denne tida pleier det å kry av skilpere nedover lia fra toppen, men nå er det for lite snø til dette.

Men innimellom skigåinga måtte det også jobbes litt. Det var jo det som var det egentlige formålet med turen.

Skap på hemsen - flere oppbevaringsmuligheter.

"Brua" er endelig borte - etter å ha gjort nytte i neste halvannet år.

 

Kai tester "spiseplassen" - med kveldssola inn fra venstre og utsikten rett forut.

Ute er det godt og vel vår.

Skiføret har tapt seg.

Jeg registrerte solnedgang ca kl 1930. Den «trillet» nedover silhuettene til Gaustatoppen før den forsavnt ned i skyene.

Hos naboen går det unna med store framskritt. Straks er de også klar for montering av kjøkken...

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s