En himmel full av stjerner…

Denne helga var delvis sosialt anlagt. 3 generasjoner Langsrud (Solveig, Johnny, Silje og Benjamin) inntok hytta sammen med Bente og Heidi/Kai og 3 pakker panel. Det var meget hyggelig med besøk, og periodevis tok det sosiale helt overhånd. Det må regnes som offisiell åpning av badstua når Johnny og Kai inntok den lørdag kveld.

Helgas store snekkerprosjekt var en himmel full av stjerner. Fiberoptikk gir mange muligheter, og etter mye press fra Sigbjørn og Heidi hadde Kai kjøpt ei pakke med 100 fibertråder som skulle danderes utover taket på soverommet på hemsen. I lang tid bølget de prinsippielle diskusjonene fram og tilbake om disse skulle formes i ett eller annet mønster, eller om de bare skulle strøs rundt omkring. Faktisk har dette vært en av temaene som har engasjert bredest blant byggherreaktørene. Diskusjonen bikket ikke noen bestemt retning, men bølget fram og tilbake. Da dette var i ferd med å skapen en handlingslammende situasjon, måtte sjefen skjære gjennom (Kai, altså). Utstyrt med bilder av familiens stjernetegn tegnet han opp Tyren, Væren, Vannmannen, Jomfruen og Tvillingene. Da var halvparten av fibrene benyttet. Taket ble supplert med Karlsvogna, Orions belte, samt repetisjoner av familiens stjernetegn.

Først måtte det borres hull til "stjernene".

Panelbordene var kappet fredag kveld etter ankomst, og Heidi kunne ikke styre seg på lørdagsmorran; hun måtte opp å beise. Så en raskt skitur mens beisen tørket. Utpå ettermiddagen var det klart for å begynne. Først noen forberedende arbeider, som å legge fram strøm, feste styreboksen, fordele fibrene. Da var det godt å ha tidligere elektriker Johnny. Her gjorde han en god jobb. Så var det på med bordene. Det tok sin tid, da det måtte bores hull for hver fibertråd, disse måtte tres, bordet festes, og så skal fibrene tilpasses, og noen satte vi også på linse, som vi antok gav inntrukk av «en større Stjerne».

Så måtte fibrene tres gjennom hullene. Dette måtte gjøres med forsiktighet, så vi ikke brekte fibrene.

Så var det på med planken.

Utpå søndag var stjernehimmelen på plass, med fjernkontroll, 6 farger og automatisk pulsering i styrke og farge. I grunnen ble det kult.

Slik ble det, når vi slokket lyset og dekket for vinduet. Når vi kom til toppen hadde vi svinn på 1 fiber, så derfor ble ikke Polarstjerna med i denne omgang.

Et annet hendig prosjekt var oppsetting av hyller i boden.

med hyller i boden nede, fikk vi plassert bort snekkerremedier som ikke var i daglig bruk.

Det gjorde av vi kunne sette vekk diverse remedier, spikerpakker etc. som så langt har okkupert spisebordsplassen oppe. Dermed fikk vi frigjort og ryddet denne plassen, og det ble dermed en sittegruppe med perfekt oversikt over naboens byggeprosjekt.

Bente på orkesterplassen.

Videre ble det panelt en del vegg også denne gangen. Omfanget gjenværende paneling begrenser seg nå til skapet oppe på den åpne hemsen, samt rekkverket rundt på hemsen. Absolutt overkommelig, så neste økt er nok dette i boks.

Stadig mer er ferdig panelt.

Neste helg er det ungdommens helg. Sondre med venner reiser opp. Da blir de mannsterke, og får nok utrettet en mengde…..

For øvrig noteres at sola nå gikk ned i Gaustatoppen kl 1620.

Denne helga var det livat i strøket der oppe. Gaustablikk var åsted for VM i Telemarkkjøring. Ikke verdens største idrett, men stor nok til å fylle dette området betraktelig opp. Ikke det at vi deltok så tett i arrangementet, men vi la nå merke til det.

Naboprosjektet skyter videre opp. Slik ser det nå ut etter 2 uker. I ferd med å lukkes med tak. Jeg registrerer også at her er heller ikke HMS-fokuset anstrengt overdrevet. Så langt har jeg ikke observet hørselvern, stillas, hjem.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s