Panel mot vestavinden

Når det er uvær på Vestlandet, da river vestavinden frisk der oppe i lia opp mot Gaustatoppen. Værmeldinga varsler rundt 5 m/s vind, men på fjellpynten vår er det langt mer, i hvert fall i kastene. Det knaker i hele bygget, og jeg tenker med gru på det store vindfanget i takutsikket mot vest. Jeg håper arkitekten har beregnet dette riktig, og håper for all del jeg har festet det godt nok, og i henhold til beskrivelsen. Betryggende å vite at det også ligger 18 tonn torv oppå for å holde det på plass. De fleste tak dimensjoneres for ikke å ramle ned. Her er faren det motsatte, at det ikke skal ta av opp i luften.

Slik var det fredag da vi reiste oppover, Heidi, Sondre, Eivind og meg. Snøføykene slo saftige piruetter. Noen steder la det seg opp fonner, men de fleste plasser blåste snøen rett og slett vekk. Rundt hytta er det nå mindre snø enn på lenge, og ryggen på utsida av bygget er nærmest snøfri. Som Sigbjørn beskrev det – fint vær å sitte inne å se på.

Det ble ingen skitur på mor og far lørdag. Gutta prøvde seg i bakken, men kom tilbake etter ikke så lenge. Flere av bakkene var stengt, og i flere av de få åpne var det trening. På fjellet er det for faktisk lite snø for fjellheisen. I liene er snøen hardpakket, så off-piste-forholdene, som var så bra i fjor, de er nå heller dårlige.

Så dermed ble det mest jobbing. Det vil si : Heidi var nok den flittigste denne helga. For min del ble jeg distrahert både av 30-km og 50-km i VM på ski Kollen, som begge var store opplevelser for patriotiske nordmenn.

Helgas store «sensasjon» var at omsider ser det ut til at bygget til naboen er i farta. Det kom lass med tømmerstokker og arbeidsfolk, og tilkjøring av materialer var i full gang. Så her blir det nok bygg i løpet av et par uker. Hyggelig at disse nå kommer videre. Jeg har nok inntrykk av at de ikke valgte mest ekspeditte leverandør.

Tømmerstokker i farta for naboen. Etter stillstand siden høstferien, vil det nok her gå heller raskt nå framover. Legg også merke til barflekkes i forkant av bildet. I fjor var det nærmere 1,5 m snø her.

Helgas prosjekt var panel på veggene mot vest, og å komme videre på veggene utover. Heidi var som sagt iherdig, og det var også til hjelp at bakkeforholdene gjorde at guttene fikk en rask retur. Veggen mot vest ble planket opp, og vi kom også langt på veggene utover. Så det drar seg til.

Kai har brukt noen tuber med fugemasse for å tette lekkasjepunktene. Denne helga var det lett å finne lekkasjene, som her oppunder mønedrageren mot vest.

Sondre spikret plankene under stillaset.

Heidi spikret over stillaset.

Tilsammen så det slik ut.

Innimellom fikk Heidi også malt en del i taket, og pipa/stålstolpene. Disse ble malt i samme farge som taket, men etterpå gikk diskusjonen om det ble for mye likt, eller om f.eks. stålstolpene og evt. limtredrageren i midten bør ha samme gråfarge som kjøkken/trapp/vinduer. Den heter jo «jerngrå», så det blir jo naturlig å tenke på jernstolpene.

Resultatet ble slik. Her er også midtdrageren, pipa og stålstolpene malt i samme farge som taket.

Sagoperatør Eivind.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s