Det lysner

Dette skal være en kryptisk overskrift – altså at jeg tillegger ordlyden flere betydninger.

  • Sola er godt tilbake, og skinner inn i bygger flere timer om dagen
  • Det betyr også at dagene er lengre, og kveldene er lysere.
  • Etter mørketida har det igjen blitt gjevt å sitte ute i stua om ettermiddagene og nyte den flotte utsikten gjennom de store vinduene.
  • Byggeprosjektet har nå kommet såvidt langt at vi begynner å se enden (litt i varerende grad avhegnig av om det er optimisten eller pessimisten som ser).
  • I vinterferien fjernet vi den ene arbeidsplattformen som har vært der hele tiden etter at vi begynte med taket innvendig. Det åpnet romfølelsen i stua ganske betraktelig.

Sondre og Ingvild startet vinterferien på hytta lørdag, mens resten av bunchen reiste etter søndag. Det var Heidi, Kai og bestefar, samt Eivind med sine 2 kamerater Patric og Sjur. De 2 første for å gå på ski og å snekkere, bestefar for å gjøre ferdig senger, og de 3 siste for å benytte bakkene.

Gutta var ute på ski om dagen. Kvelden var mer langtekkelige.

Sondre og Ingvild jubilerte 1 års samhold med et par romantiske dager på vår hytte, før de reiste videre til «Ingvilds» hytte og feiret flere romantiske dager der.

Skioppholdet ble vellykket, både bortover og nedover. Noe kaldt de første dagene. Et føre som ikke gav så mye gratis, som Heidi kalte det,  men flotte turer likevel.

På skitur i solskinnet

Bestefar Reidar gjorde ferdig den siste køyesenga, samt litt mer utforinger i peisestua og diverse andre mindre arbeider. Et av hans viktige arbeider var også å være arkitekten bak den byggetekniske løsningen i taket opp mot limtredrageren. (Her var det satt på en 48×98 mm som bæring for taksperrene. Ettersom nedlektingen i taket dekket disse fullstenig, ble det her ei vannrett flate inn mot drageren, og som ikke fluktet  med takflaten ellers). Byggeteknisk litt intrikat, men Reidars løsning gjørde at dette gikk på ganske kort tid. Det var å få gjort denne jobben som var utløsende til at det ene takstillaset nå kunne rives.

Den siste køyesenga er nå ferdig.

Det åpnet rommet å fjerne stillasen ved siden av hemsen.

Heidi gjorde noen mindre malejobber, gjorde helt ferdig golvet for hemsen, men hovedjobben var på panele sørveggen i stua. Utrolig som det rydder opp inntrykket når man får panel på veggene.

Heidi panelte sørveggen innvendig.

Kais rolle i denne fasen av vinterferien  var forberedende eller medvirkende arbeider til de fleste forskjellige ovennevnte aktivteter.

Så reiste alle de øvrige ned på onsdag. Kai ble igjen til lørdag for å:

  • yte full oppmerksomhet til Ski-VM som startet torsdag.
  • finpusse  pipa.
  • lage ferdig benker i badstua.
  • ferdigkople ventialsjonsanlegget.

Første kulepunkt var lettdrevet arbeide.

Andre kulepunkt gikk også greitt.  Å slipe ned det som skulle bort, viste seg å være gjort på 10 minutter med slipepapir eller en sliperondell, begge deler uten maskin. Å sparkle og finpusse sår i pussen viste seg å ta lenger tid, ikke minst ettersom perfeksjonsnismen økte utover i prosessen. Her ble det brukt sementsparkel, og det fungerte bra. Men når pipa males, så vil det nok vises at det ikke bare er sementpuss på pipa.

Tredje kulepunkt gikk også relativt greitt, sjøl om det tok noe tid. Resultatet ble innviet med tilfredsstillende resultat etter skituren fredag.

Ventilasjonen ferdig montert og første prøvekjøring er unnagjort. Det kreves innregulering, innbygging for å støyskjerme noe mer, og jeg må finne ut hvordan vi kopler til kjøkenventilator.

Fjerde kulepunkt var mer arbeidssomt, men også det kom noenlunde i havn. Gjenstående arbeide er kanal for tilkopling av kjøkkenvifte, da jeg ikke helt skjønte hvordan man kan kolpe til en standard ventilator uten at ventalsjonsaggregatet drar for fullt hele tida. Her trenges konsultasjon med leverandøren for å avklare løsningen.

Fredag var det tett tåke i Holmenkollen, og litt også rundt Gaustatoppen.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s