Sola – og hemsen

Feltet ligger nordvendt. Det medfører at det er flott kveldssol om sommeren, men om vinteren er det heller dårlig. Denne helga tittet den fram igjen over åskammen, etter å ha vært fraværende på tomta fra tilsvarende tidsperiode før jul. Ikke noe kraftig solstek der den gjorde sitt for å skinne inn i stua gjennom bjørkeskogen som ligge roppover lia, men vi så nå lyset, og det er jo trivelig. Og åskammen er slik laget at sola subbet over hele vegen fra ca kl 1100 til nærmere kl 1500. Det innebærer at nå går det fort framover med mer og sterkere sollys, etterhvert som den stiger høyere og høyere. Enda er det nok en drøy måned til den sklir også over Gaustatoppen, men da bllir det til gjengjeld aldeles strålende!

Heidi og Kai reiste oppover lørdag morgen. Det var kaldt vintervær med sol begge dager. Det kaldeste på turen oppover var minus 28. Oppe ved hytta var det «bare» minus 13. Skiløypene fristet umåtelig, og det ble helgas hovedprioritet.

Nå har det arbeidet på hytta i vårt fravær. Fredag var e-verket der og koplet forsyningskablen inn i skapet og koplet opp måler. Senere i uka har rørleggeren vært der, og kommet godt i gang med badet oppe. Ikke ferdig, men mye er gjort med en arbeidsdag til. Så nå kommer framskittene på løpende bånd.  

Legg merke til at hovedstrømkabelen går pent og pyntelig opp i skapet. Det var deilig nå byggeskapet var på plass med strøm, men nå var det deilig endelig å bli kvitt den. Så ryddig det ble!

Utenom det var Heidi flink og beiset senga på det ene soverommet, og taket i hemsen. Kai klargjorde litt for innbygging av ventilasjonsrørene og til rom for «styringssentral» for stjernehimmelen i taket på hemsen. Så var det golv, og i løpet av helga fikk Heidi lagt nesten hele golvet på hemsen. Riktig flink, var hun.

Heidi godt i gang med golvet på hemsen.

Heidi nesten ferdig med golvet på hemsen.

Kai lektet ut sørveggen i stua. Nå mangler det bare opplegg for det elektriske, så er det klart for å paneling.

Forøvrig gikk helga  med til planlegging av kjøkken. Her er det mange muligheter, men vi skal bygge bare ett kjøkken.  

Dette ble da ikke helg med bare strijobbing, men deilig å kunne bruke hytte til det den egentlig også skal brukes til.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s