Nyttårshelga 2011

Denne gangen lastet vi opp primært for vinterhygge på fjellet, og snekkering var bonus på kjøpet.

Sondre og Ingvild reiste mandag 3.dag, og fikk et helt døgn på egenhånd. De påsto de hadde hatt det trivelig, og det må vi jo tro dem på.

Vi øvrige (Heidi, Kai, Eivind og medbrakt Jacob) reiste 4.dag jul, og det var deilig å komme fram til oppvarmet hytte. Det blir liksom langt greiere da. Ingvild og Sondre hadde også pyntet med juleeffekter, kjøpt for halv pris før avreise, slik at det også var trivelig å komme opp dit.

5. dag ankom også Hanne og Lars Erik Jackwitz Berger. LEB er hytta ivrigste dugnadsarbeider, og også bloggens sjefskommentator, og det ble «belønnet» med familieopphold på fjellet.

Ankomst til romjulsstemning på fjellet.

Peisestua var mest brukt som oppholdsrom, og foreldrene disponerte hvert sitt soverom med dobbeltseng. Det begynner å komme seg, nå. Barna lå på hemsen.

Nyttårshygge i peisestua.

 

Barna koste seg med spill i peisestua.

Bygget fungerte utmerket. Etterhvert som vi fyrte, ble hele bygget godt og varmt. Det var befriende å ha to oppholdsrom til disposisjon, slik at selskapet kunne fordele seg etter aktivitetene. En romslig gang med varmekabler og fliser fungerte utmerket når gjengen ramlet inn fra bakken, med slalåmsko og vått tøy, og det ble vrengt av der og da. Dette avlastet også vaskerommet som tørkerom. Selvfølgelig mangler fortsatt flere av fasilitetene, men så langt ser det lovende ut.

Frokosten ble servert oppe, men festmåltidene ble servert i peisestua.

Selve nyttårsskiftet ramlet også Kai kollega Trond, med familie og kamerater, inn på hyggellig besøk. Da var det 14 personer som hygget seg i peisestua.

En skulle tro at romjulen og nyttårshelga på Gaustablikk var en bankers skiopplevelse, men det var på hengende håret.  Den kalde forvinteren uten snø gjorde at det var for lite snø for bakkene uten snøproduksjonsanlegg, så med det ble det kjøring til hotellområdet for de som skule stå på skiene. De som skulle gå på skiene, greide seg med utgangspunkt fra nabolaget, men løypene hadde ikke mer snø en nødvendig. Ettersom forkjølelse og formsvikt rammet seniorene, var ikke det siste så plagsomt, men det ble mer balete enn ønsket for de som sto på skiene.

Nyttårsaften ble en kraftig opplevelse. Det blåste skikkelig opp, noe av det kraftigste familien Midtskogen har opplevd der oppe. Selv i veggen i le føyket det så mye at det var vanskelig å tenne opp fyrverkeriet. Til gjengjeld var utsikten og oversikten voldsom der oppe. Vi så alt, og det var ikke lite.

Losiden av hytta fikk nærmest rensket seg for snø, så kraftig tok det på knausene rundt hytteveggen.

Det var en skikelig opptur å feire nyttårshelga i hyggelig selskap der oppe. Både selskapet og hytta gjorde sitt det. 

Og mens Kai kanskje er enda mer inspirert til å stå på for å ferdigstille enda mer, signaliserer Heidi at hun er noe nærmere metningspunktet. Lett forståelig, for nå har det vært jamnt kjør i et og et halvt år, men samtidig nærmer det seg at resultatene nå kommer fortløpende.

Lars Erik ble selvfølgelig benyttet til forefallende arbeide, når han først var der. Og vips, så var den ene veggen i trapperommet og i gangen nede ferdig panelt.

1 tanke på “Nyttårshelga 2011

  1. Hvem er han feite fyren med spikerpistol.
    Han trenger å bevege seg og få bort den øl magen.
    Kan man drikke like mye øl, men øke bevegelsen slik at man går ned i vekt?
    Ps.. hytta blir fin den. Nå har alle slalom-ski og klare for mer snekring oppe på deres palass.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s