Innevær

Forrige helg var vinterlig. Denne helga var det sesongåpning på Gaustablikk, men med et vær som mest minnet om en forsinket høststorm. Betydelig med varmegrader, betydelig med regn og betydelig med vind fristet ikke til å komme seg ut for vinteropplevelser. Så vi holdt oss inne. Godt å komme i gang igjen med å ferdigstille inne. Det monner mer, det liksom.

Svigerfar Reidar og Kai reiste opp fredag formiddag. Reidars oppgave er å ta seg av finsnekkeringa, så som lister og vinduutforinger. Der gjør han en skikkelig god jobb. Fredag ble soverom nr 2 ferdig (det andre nede). Altså, med unntak av senger og panelovn.  Lørdag ble hjørnevinduet i kjellerstua ferdig, og søndag begynte han å kle inn stålbjelken i taket i kjellerstua.

Reidar gjør grundig arbeide med utforinger og lister.

... og fint blir det.

 

Mormor malte dør til badstua, og malte over listene som var satt opp. Riktig fint ble det.

Mormor sørger for den aller siste finishen.

Kai brukte fredagen til å legge resten av bordene på terrassen mot øst. Så var det til med fliser i gangen nede. Her var det mange forberedelser som skulle gjøres, og angrepsmåte skulle planlegges, osv. Altså – Kai gruet seg til dette arbeidet, og hadde lett for å finne andre ting som måtte gjøres først. Men lørdag kom han i gang, og alle gjenværende fliser ble limt opp. Også her var det bestilt undermål, så da mangler det ca 20 fliser. Arbeidet var omstendig, men resultatet virket rimelig bra. Men hele dagen gikk med til dette. Først var det mye plunder og heft. Ettersom vannsaga, den som skjærer alle steiner og fliser som ingenting, stoppet opp sist, hadde Kai organisert både reserveløsning A (flisekutter) og B (lånst flisesag fra Byggmakker).  Men ingen av disse virket noe særlig. Mulig den flisa vi har valgt er både hard og sprø, for på begge alternativene sprutet skallene av flisene, og det ble ikke brukandes i det hele tatt.

Arbeidssomt å legge fliser nøyaktig, men det ser ut til at det blir rimelig bra. Godt verktøy hjelper godt.

Så derfor måtte vannsaga sjekkes grundigere. Feilen var nok at det var kommet noe inn i vannpumpa så den stoppet opp, men det fant jeg ikke ut uten at jeg først hadde fått revet av vannslangen til bladet. Så måtte jeg til med Tec7 for å lime på igjen, men heldigvis så funket det bra etterhvert. Så da var vi i gang igjen.

Heidi fuget ferdig badet oppe, så nå er flislegginga der ferdig.

Søndag gjorde det godt å få omsatt innvendig panel. Det hjelper godt å få kledd vegger og tak, det blir straks ryddigere av det.

Først var det tak i badet oppe. Riktig flott ble det. Nå mangler det bare inventar, lys og dør. Ikke uvesentlig, men det drar seg til.

Siste hånd på taket til badet oppe. Nå er det klart for å males.

Vi fortsatte videre med tak under kjøkkenet. Der er det delmål å få satt opp lys, slik at det kan brukes som almenbelysning oppe utover vinteren.

Halvveis på taket i kjøkkenet. Også det monner.

Under turen ble ulike framdriftsstrategier drøftet. Det landet med et klart ønske om at kjellerstua var ferdig til jul, slik at det er et oppholdsrom som er OK. Det vil nok bli jobbet jamnt der utover høsten. Men først gjelder det å få fliset ferdig gangen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s