Vinteren i anmars

Det er ikke høst lenger på fjellet. Et lite lag nysnø, en god del kuldegrader og fullmåne skaper vinterlig stemning. I bakkene ved hotellet var snøkanonene i full aktivitet. Med opprustet snøproduksjonsanlegg var det nå snølegging i mange av bakkene. Nå går det mot bakkeåpning til helga.

For oss kommer vinteren i tidligste laget. Eller egentlig er det at vi ikke er klare for vinteren enda, byggemessig. Sommerens forhåpninger om å være ferdig med utearbeider og alt av flis- og murerarbeide ble ikke innfridd. Som følge av det får vi nå den «kalde svie». Vel, å panele eller sku terassebord ute i tidlig vinterstemning med god sol er litt kaldt, men ellers hyggelig avveksling til kontorhverdagen. Men å blande flislim, arbeide ute med vannsag eller renspyle redskap etterpå er ikke like gjevt i kulda.  For å drifte vannsaga prøvde jeg et triks med å fylle den med varmvann fra berederen, men også det begynte å fryse til slutt. Jeg tappet ut og etterfylte med helt varm vann, men vannpumpa virket ikke. Etterpåklokskapen lærte meg at den forlengt skulle vært plassert inne. Det hadde vært bedre å bygge forheng, men å ha saga i drift, enn at den nå stod ute og frøs.

Så får vi håpe at vi får den i gang igjen neste helg, men jeg tar nok med en fliskutter som plan B. Til golflisene vil nok det fungere godt, med unntak at den ikke kan kutte innvednige hjørner.

Ukens bilde av toppen - tidlig vinterstemning

Plattingen på vest-terassen omsider ferdig. Hurra!!!

Plattingen på østterassen nesten ferdig, men vi gikk tom for terasseskruer.

Kai forsøkte å få opp varmen ute, men effekten ble høyst lokal og kortvarig.

Heidi splittet lister til innvendig bruk.

Igjen måtte vi handle mer uteplank, og Heidi malte ferdig alle sammen. Flott levert. Inne er det nå meget kaotisk. Vi håper nå at dette er klimaks på innvendig kaos, og at vi framover vinteren får mer og mer orden. Vi ser fram til å begrense byggeplasspreget.

 

Omsider - så er vi gang med flislegging i gangen nede. Dette har vært et at prosjektets største diskusjoner, da vi virkelig har slitt med å finne greie fliser. Til slutt hadde vi en mellomfase der OK fliser "er bedre enn ingen fliser". Men Sigbjørn var ikke fornøyd, og underkjente resultatet. Så ble det nye runder med leting etter passende fliser. Og det skal sannelig medgis, det resulatet vi nå har landet på ble langt bedre. I grunnen fint.

Flisleggingen så sent på sesongen har Kai gruet seg til. Det var lett å finne undskyldninger for ikke å starte på ordentlig. Men det gikk på en måte. Og med utholdende og pirkete nøyaktighet i flislegginen, ser ikke resultatet til å bli så galt, for en amatør tatt i betraktning. Omlag halve golvet ble flislagt, da vi jo også måtte ha noe golv vi kunne gå på. Neste helg håper vi å legge resten. Men den delen blir enda mer krevende, da vi kommer både bort i stolpen ved trappehjørnet, og skeive vinkler.

Det skal bli gjevt å bli noenlunde ferdig med golv og vegger i gangen nede. Det rommet vil på en helt annen måte gi inntrykk av at bygget nå nærmer seg noe ferdig.

Utearbeidene nærmer seg slutten. Lagerbunkene av materialer ute blir mindre og mindre. Uteøkta søndag ble avsluttet med oppryding av plassen oppe foran terassen. Her har det vært plankelager siden tidlig i fjor sommer.

Imens er det nå full fart lenger opp i feltet. Vannbassenget tar form, og nå er enda ei tomt planert, og ringmurer gjort klart for støping. Dermed er det i alt 8 hytter i gang eller ferdig i dette feltet. Heidi synes det blir mye trafikk i strøket, det har jo vært så stille og rolig strøk fram til nå.

1 tanke på “Vinteren i anmars

  1. Dette blir bra!
    Ta med en liten vinkelsliper det er fint til fliser med rare kutt.
    Lykke til der oppe i høyden.
    I Holmestrand skinner sola og ja……ca 19 grader ute………

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s