Høstferieøkta

Høstferien skulle brukes til å gjøre ferdig før vinteren alt det vi ikke rakk tidligere i sommer. Det gikk delvis, slik at vi kan skrive om det vi fikk gjort. Det gikk delvis ikke, slik at vi kan  skrive om det vi ikke fikk gjort.

Vi rakk ikke å gjøre ferdig utvendig panel. Vi gikk tom for panel igjen, så det gjenstår litt på sørveggen og vestveggen, samt oppunder takutstikket på sørveggen. Å panele ferdig veggen er nok relativt greit, og heller ikke noe problem sjøl om det skulle komme litt snø.

 

Vaffelservering på terrassen. Ikke helt ferdig, og heller ikke helt ferdig panelte vegger.

 

Vi rakk ikke å panele ferdig under taket over inngangen, men fikk montert LED-belysning som kan lyse opp mørke vinterkvelder. Og egentlig ble det effektfullt, med relieffbelysning på steinpanelene ved inngangspartiet.

 

Ikke det beste bildet, men dere ser lyseffekten mot murveggen. Ser dere godt etter, vil dere se at kledningen under ikke er ferdig.

Her er spotlightene i dagslys. 3 LED-dioder i hver spot gir bra nok lys til formålet, og med det svimlende strømforbruket på 3W pr. spot har vi regnet oss frem til at det ikke er disse 6 som eventuelt sprenger budsjettet for strøm.

 

 

Sigbjørn i arbeide med terrassen.

 

Vi rakk ikke å panele ferdig terrassen, sjøl om vi kom godt på veg.

 

Sondre og Eivind legger terrassegolv, Sigbjørn paneler på hjørnet. Men ikke noe av dette ble helt ferdig.

 

 

Fredag var det knallvær på fjellet, og vi kunne nyte tomatsuppe i sola på den nesten ferdige terrasen.Det var godt og varmt i sola, men det ble fort kaldt når sola gikk ned bak toppen.

 

Vi rakk heller ikke å gjøre ferdig terrasse mot øst, men fikk da rigget opp konstruksjonen for denne terrassen, og det er jo en god begynnelse. Samtidig støpte vi såle og satt opp stålbjelken som passer på at terassen ikke elegant skal vippe av murveggen den står på.

Bærebjelke for veranda. Kan være kjekt å ha.

Verandaen sett ovenifra. Blir "liten" og koselig, hvertfall sett i kontrast mot resten av hytta som blir litt større.

Vi fikk ikke koplet ferdig utebelysning over terrassen eller koplet opp utvendige stikkkontaker, sjøl om det nå er gjort klart, og ene lampefestet faktisk er satt opp.

Vi fikk ikke tatt inn veden fra alle pallene og «snekkerings»-materialene, sjøl om vi fikk kappet disse opp og lagt under takutsikket til tørk gjennom vinteren. Vi fikk ryddet en god del på tomta, men ikke brent opp all vrakveden, da dette var for vått til å være god brensel.

Heidi kappet paller. Vi fikk kappet det vi skulle, men ikke brent opp det vi ikke ønsket å ha til ved. Men det ble straks ryddigere ved tomta, og klart for den siste finpussen fra entreprenøren.

Vi fikk ikke lagt fliser ferdig på badet oppe, men bare fuging av veggene manglet på det. Dette er vi egentlig godt fornøyd med.

 

På badet oppe fikk vi lagt ferdig fliser, men ikke fuget ferdig veggene.

 

I gangen nede fikk ikke lagt noen golvfliser, men fikk i alle fall gjort klart for flislegging på neste tur.

Taket fikk vi faktisk panelt ferdig, men selvfølgelig gjenstår det mye beising, samt belistning. Ikke minst er det en stor utfordring her å finne ut hva slags farge vi skal bruke.

 

Tante Solveig beiset veggene i gangen nede. Hun begynte også å beise taket oppe, men ferdig ble det ikke. Men i det minste har vi kanskje bestemt farge på veggene i gangen nede og stua oppe.

 

Vi fikk ikke panelt ferdig innvendig vegger i trapperommet, men kom godt i gang, så her er det bare å fullføre neste gang.

 

Sigbjørn lektet ut og gjorde klart for paneling av veggene i trapperommet. 4 panelbord kom også på plass, men ferdig ble det ikke.

 

Så hva skal en si da? Vel, det blir sikkert mulig å gjøre mye av det fertdig neste gang.

1 tanke på “Høstferieøkta

  1. Jada- det tar form. Ved å følge denne eminente bloggen kan jeg jo bygge en hytte selv. Har lært mye. Regel nr 1 Bygg ikke for langt fra et sykehus. 2 skaff deg en haug med unger, billig arbeidskraft. 3 skaff deg en tante som kan male og lage vafler. 4 Gift deg med en handy-woman eller om du er homo gift deg med en handy-man 5 bygg mindre hytte slik at du har plank til hele huset. 6 ha gode venner som kan hjelpe mot betaling i ØL og VAFLER.
    Ja noe av det jeg sitter igjen med sååå langt. ha en fin byggehøst videre. Jeg følger med! LEB

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s