Snøen i anmars

En rask titt på WEB-kameraet fra Gaustablikk før avreise lørdag morgen viste snø all over. Så vi var spente da vi reiste opp, heldigvis med vinterdekk.

Vel framme lå det 10-15 cm nysnø på bakken. Flott med snø på et vintersportssted, men vi skulle gjerne hatt det snøfritt noen uker til for å gjøre ferdig utearbeidene.

Helgas hovedprosjekt var å legge fliser på badet oppe. Ja, det begynner å dra seg til nå, når vi nå tar fatt på det andre badet på hytta!! Vi får vel venne oss av med å kalle det hytte, det er jo riktigere å kalle fritidshus. Formiddagen gikk til å legge membran på veggene, før vi gikk i gang med flisene. Selv om det gikk relativt greitt, tar det tid likevel. Så kvelden forløp uten at vi var helt ferdig, og da fikk vi heller ikke satt i gang membran på golvet for å legge golvflisene.

Far i huset var krank i ryggen, og dermed ble både programmet revidert, og ambisjonene redusert. For mye bøyd arbeide med utendørsflisene forrige helg gav ryggproblemer.  Planen var at Kai skulle være igjen mandag, bla.a for å gå gjennom de siste oppussingsarbeidene av tomta ned mot vegen. For å få til det, måtte det også legges vinterdekk på Renaulten, og med det var fars rygg helt marroder. Så etter en offensiv start på lørdag morgen, måtte håndkleet kastes, i den forstand at det mest meningsfulle for mandag syntes å måtte være å komme seg til fysioterapeut.

Nå er det for alvor fart i feltet, og det bygges for å få byggene under tak før vinteren. Sist var det 3 hytter i gang lenger opp i feltet, og nå var også naboen vår på nedsiden i gang med bygget. Denne helga var det utlegging av støpeformer for ringmur. Lenger oppe var det full aktivtet med høydebassenget i svingen, og det var også påbegynt sprengning av enda ei tomt.

Sondre og Eivind rev resten av stillaset møt nord og øst lørdag, så med det ble det litt pusling med å rydde planker både utover lørdag og søndag.

Søndag våknet vi til sol og praktfullt vær, og Gaustatoppen strålte i flott forvinterprakt.

Nok en gang leksjon i Ting Tar Tid. Resten av søndag gikk til å flise ferdig på veggen. Men det ble i alle fall bra.

Eivind vasker limsøl av flisene.

Trangt om plassen på badet.

Sondre skjærer til flisene med steinsaga.

Ferdig fliset.

 Det er en målsetting å bli ferdig med flis og flislim så tidlig som mulig før vinteren melder seg. Det blir kaldere og mer plundrete å holde på med vann ute etterhvert som kuldegradene meder seg. Slik var det en strek i regninga at vi ikke fikk lagt golvflisene på badet, men en får være glad for det som er gjort, og så får vi ta det igjen i høstferien.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s