Utvendig fliser opp i mente

Forrige helg var Heidi oppe og malet stua full av planker, nå med riktig oljebeis.

 

Denne helga reiste Heidi og Kai reiste oppover torsdag kveld. Arnfinn supplerte lørdag. Målet var enkelt: Mest mulig veggflis ute. I og for seg ble resultatmålet innfridd, da hele flislageret i praksis gikk med. Men ønsket om å kunne avlslutte flisleggingen ute, ble ikke innfridd, da det altså ikke var nok flis.

Første, og viktigste, delmål var å flislegge opp det andre hjørnet. Til det måtte vi sette opp et "en-dags-stillas". Det gikk greitt, og en stolt "murermester" kan vise fra resultatet.

 

Resultatet så bra ut i solnedgangen. Hint: se forbi stillaset!

 

Lørdag var det flislegging i underetasjen. Arnfinns erfaring som fliseskjærer kom godt med. Her blir flisene skråskjært i underkant for å passe bedre over vanbrettene.

 

Søndag ble det flislegging av pipe. Det var fiklete arbeide, da flisene ikke passet pipeformen på 43x43 cm. Dermed måtte alle fliser tilpasses.

Etter helgas arbeide ser det nå slik ut. Det begynner å komme seg.

Under arbeidet blir man alltid i tvil om det man gjør er bra nok, i hvert fall det som gjøres for første gangen. I utgangspunktet blir ikke filspanelet en «ytterhud» uten sprekker. Mao synes det naturlig at det kan komme vann innenfor flisene, og bli stående der til frosten setter inn. Da risikeres jo frostsprengning, og flisene faller av. Det blir spennende til vinteren.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s