Første høstøkt

«Standardiseringen» av overskriften denne gang skyldes ikke at fantasien har begynt å løpe tom, men brukes for å understreke at vi nå klart fornemmer at neste årstid er farta der oppe. Døgnet er jevnt over fuktigere, dvs. regner tørker ikke lenger så lett opp igjen, dagene er kortere og kveldene raskt kaldere.

Imens holder vi på med utearbeidene for å bli ferdig med bygget utvendig før vinteren.

Sigbjørn og Kai dro oppover onsdag kveld, og hadde en to-dagers økt med lange dager. Vi var innom Tinnoset Sag og Høvleri for å laste mer panel, og typisk nok kom det noen saftige regnskyll akkurat da. Siden det var meldt jevnt med regn disse dagene, var nok viljen sterkere enn lysten da vi kjørte videre opp til hytta.

Heldigvis var det oppholdsvær da vi lastet materialene inn under tak, ute så vel som inne. De inne ble grunnet, for bruk påfølgene dag.

Torsdagen vær var tungt. Tåke, som til tider var så tett at den kondenserte som regndråper. Men heldigvis ikke vedvarende regn, slik det var meldt. Vi jobbet stort sett helt eller delvis under tak, så det gikk da greit nok. Dagens oppgave var å gjøre ferdig veggen oppe ved de store vinduene. Det gikk, selv om det ble mye pusleri og mange vendinger oppunder det noe kronglete stillaset.

Endelig - stillaset foran de store vinduene ender sine dager.

Fredag formiddag gikk stillaset i bakken, og  guttene kunne betrakte bygget nærmere ferdig utseende, og ikke med den karakteristsik «stillasfargen» som har preget bygget det siste året. Joda, det ser lovende ut…

Legging av veggfliser gir lett synlige resultater.

Nå hadde vi blod på tann når det gjaldt å gjøre ferdig arbeider med synlige resultater, så muring av steinfliser ble da prioritert. Dette gikk greit til vi skulle sette opp igjen flisrekka over hjørnevinduet. Vi plundret mye med flisene som delvis skulle skjæres til i overkant av vinduene, og hvilken høyde disse skulle settes i for å stemme sammen med øvrige rekker. Vi fikk det forsåvidt til, men flisene vi skar til over vinudene, ble egentllig mislykket, og ble så brukt som støtte til flisene over hadde satt seg, før vi fjernet dem igjen. Vi får gjøre dette opp igjen neste gang, men først må vi metodeutvikle dette noe mer.

Det ligner mer og mer på tegningen for bygget, altså slik det skal se ut til slutt.

Fra vegen ser det slik ut.

I helga er herskapets seniorer forvist fra hytta. Sondre skal nå effektuere sin burdagsgave fra vennegjengen, nemlig strikkhopp fra rjukanbrua. Vennegjengen har nå inntatt hytta, etter ryktene rundt 10 stykker. Etter de foreløpige rapportene har de det bra der oppe. Hyggelig at så mange gjerne ville være med, og flott at stedet kan brukes til slikt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s