Tredje ferieøkt – andre del

Takrenne på plass - og da kan stillaset på denne veggen rives...

Takrennenedløp på plass, og dermed kunne stillaset for denne veggen rives. Etter nesten et års bruk.

og vips så kom det fram en flott vegg i all sin prakt...

Etter Sigbjørns avreise, konsentrerte Heidi og Kai seg om å legge steinfilser på muren ute. Noe puslearbeide gikk med til å gjøre klart tilslutninger mot vinduer og dører, men det ble sannelig også lagt en del steinfliser.

Heidi malte - nå beslag og omramming rundt vinduene

Formiddagsøkta gikk til å legge fliser på uteboden. Vi kom halvveis før Kai skjønte at vi hadde hoppet over en viktig regel – nemlig åp komme godt i gang. Steinflisene er realtivt tunge, og limet er ikke noe kontaktlim som klisterer umiddelbart. Derfor er det nødvendig å lage et «fundament» i bunn som flisene i starten kan ligge an mot. Dette er for å hindre sig. Dette merket vi ettersom vi fikk mer sig i hjørnet enn ellers på veggen, og etterhvert som vi klatret oppover veggen med flisene, begynte flisrekka å bue mer og mer, og det oppsto sprekker mellom flisene.

Derfor ble andre økt lørdag bruk til å sette opp bunnlister og å legge de to nederste rekkene, slik at disse har herdet fast og kan være fundament for flisene lenger opp når vi da fortsetter neste økt ei annen helg.

Halvgjort, men så langt lovende

Søndag var feriedag. Da var det markering av 200-års jubileum for oppstarten av den moderne turismen i Rjukan. På Gaustatoppen var det markering av det var 200 år siden botaniker Christen Smith og geolog Jens Esmarck møttes på Gausattoppen, og disse regnes som de første bestigerne av dette fjellet. Det var også konsert på fjellet av trompetistinne Tine Thing Helseth og blåseband. Været var skiftene, med drivende tåkebanker som bakteppe på friluftsscenen ut fra toppen. Flott opplevelse å bare være turist.

De første turistene på gjenvisitt 200 år etter.

 

Friluftskonsert - rett og slett.

 

  På toppen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s