Tredje ferieøkt.

Etter at jeg begynte i fosvaret i fjord høst har det ikke vært så alt for mye tid tilbragt på Gasutablikk, og igjen langt mindre til oppdatering av blogg-siden. Et par økter hver perm har det blitt, men i forhold til fjorårets sommerferie, da vi så godt som bodde der oppe, har det vært lite. Kai har styrt bloggen, noe som kan merkes på at helgens arbeide gjerne ikke blir lastet opp før onsdagen etter.

Nå var jeg med opp et par dager, og selv om jeg da ikke hadde vært der siden juni, var det mulig å kjenne seg igjen. Hyttebygging tar virkelig lang tid når man gjør alt selv.

Vi dro opp onsdag morgen, til relativt bra vær. Glovarm var det ikke, men de tøffeste av oss våget seg av med genseren midt på dagen. Så snart solen begynte å luske seg bak fjellene på andre siden av Rjukan, ble t-skjorte litt kaldt.

Paneling av utvendig vegg stod på programmet, og selv om panelen var malt i feil farge stoppet ikke det innpakkning av asfaltplatene som har vært midlertidig bekledning alt for lenge. Når hva fargen anngår, ble det luftet forslag om både høvling, sliping og sandblåsing, der de to førstnevnte ble påbegynt en «grundig» undersøkelse i små pilotutgaver for å se om det kunne være en løsning. Etter grunninga ble det likevell glemt litt bort i iveren på annet arbeid, men hypotesen er at en slipt/høvlet planke blir alt for «glatt» i forhold til hvordan det skal være. Panelet er nemlig ganske rufsete, og vi tror ikke det blir det samme med en glatthøvlet struktur.

Etter en dag med ganske knotete arbeide, paneling av skråtak pluss endel vinduer og dører på samme sted hadde vi nå en helt ferdig vegg.

Dagen etter fortsatte vi med paneling, og da var det turen for langveggen på «baksiden» av hytta. Der gikk ting litt fortere, med lik høyde på hver planke, ikke noe stilas og mindre vinduer. Etter et par planker på den veggen ble misstanken vi hadde om at mengde panel var feilberegnet til de grader bekreftet, og da gjenstår spørsmålet:
Hvor er feilen? Har vi ikke fått panelen vi har bestilt? Har arkitekten målt feil på tegningene sine, eller har rett og slett Kai gjort feil når han har regnet ut hvor mye som trengs?

Uansett, etter et par meter til på den veggen gikk plankestablen tom, og annet arbeid måtte gjøres. Derfor flyttet vi oss over på andre siden av huset for å gjøre ferdig smådetaljer på «utstikket» mot veien. Deretter kom en jobb hvertfall jeg syntes var morsomt å få gjort. VI REV STILAS! Hoi for en forskjell det ble. Selv om vi ikke var ferdig nok til å rive så mye  gjorde det stor forskjell på hvordan det ser ut. Det så mye mer ferdig ut med en gang.

Stillaset ytterst er nede, takrenne på plass. Det ser med en gang litt mer ferdig ut!

Dagen etter var det ikke fult så godt vær, med 40 meldte millimeter regn fant vi ut at det var like greit å holde nesa inne. Derfor begynte vi med paneling av andre halvdelen av taket i stua. På grunn av høyden opp måtte det bygges enda mer «stillas» inne, og det har nå omtrent blitt en egen full etasje. Det gikk veldig tregt i begynnelsen, men så snart vi kom inn i rytmen var vi plutselig halvveis.

Det var godt med vann i elven som går gjennom Tuddal...

Jeg dro hjem igjen rundt middagstider på fredagen, mens Kai og Heidi ble igjen til søndagen. Hva de har gjort får de fortelle selv. Kai har også litt flere bilder.

Siden mot toppen mangler fortsatt panel, men mot veien begynner det å se bra ut nå.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s