Første ferieøkt

Noen ganger må det ganske enkelt mimres. Feriekvelder passer for slikt. Nå har vi holdt på med dette prosjektet i over ett år, og tilbakeblikket viser at vi på denne tiden i fjor var i ferd med å påbegynne trebygget, og å bevege oss opp fra kjellerplanet til hovedetasjen med konstruksjonen. Så det er mye som er gjort siden den gang. Men også mye annet har skjedd.

 • Vår nye feltnabo Terje var på denne tiden i ferd med å starte tomtearbeidene. Han ble ferdig til jul.
 • Det er satt opp stolheis som binder sammen skianleggene, og ny fjellheis langt opp på høgfjellet.
 • Aktiviteten vår i området, både bygging og ski, har medført 4 besøk på Rjukan sykehus.
 • Sigbjørn har snart vært dette ene året i militæret, Sondre har tatt bil-lappen, Sunniva er ferdig med ungdomsskolen, men Eivind har gjort ferdig det første året der. Men Heidi og Kai har fortsatt de samme jobbene.
 • Fra å være ei støpt plate med «våtrom over alt», er det nå et bygg som begynner å finne sin endelige form og utseende.  Det er bare å bla bakover i bloggen, så får dere oppdatering på hele historikken om byggets utvikling.

Omtrent slik så det ut på denne tiden for et år siden. Vi ser ned i kjellerstua, som på den tiden også var et "våtrom".

Det var Heidi og Kai som startet første ferieøkt i år med ankomst fredag kveld. Eivind og Sunniva sluttet seg til byggegjengen mandag morgen til tirdag ettermiddag, anbrakt av tante Solveig, som også gjorde en bra jobb.

 • Første deløkt var å legge tak i hjørnesoverommet oppe, og vi kom godt i gang før vi manglet 3 lydbøyler for å kunne henge opp alle taklektene.
 • Lørdag støpte vi avretting på golvene i gangen nede og badet oppe, så nå er de i prinsippet klar for flislegging.

Heidi blandet avrettingsmasse....

....Kai helte utover og danderte.

 • Lørdag ellers ble brukt til å lekte ut for  panelkledning ute, og å tilrettelegge for paneling rundt vinduene. Det innebar å skjære jevnt fugeskummet rundt vinduene, og Kai har vært raus med fugemasse for å tette eventuelle sprekker som vinden kunne finne på å blåse gjennom. Så ble det satt på lekter vertikalt langs vinduene som panelen legges på.  Dessverre ingen billedlig illustrasjon denne gangen.
 • Heidi grunnet et lass planker lørdag, og som hun malte søndag.
 • Søndag fortsatte utlekting av veggene, og klargjøring rundt flere vinduer.
 • Søndag begynte Kai med å legge verandaplatene på på plass, og 2 skift plater ble skrudd på og festet. Resten av platene ble montert mandag, med god hjelp av Eivind til å turnere disse platene rundt omkring.

Platearbeider Kai. Noen av platene måtte kappes i 2, slik at de kunne legges ut over "overhenget" ut for uteboden.

 • Mandag ble en dag med utrivelig utevær, men da ankom også forsterkninger.
 • Sunniva beiset vegger og tak i boden, og malte lister.
 • Solveig grunnet resten av plankene som lå igjen inne, og malte dem ferdig tirsdag. Dermed er all utepanel nå ferdig med ett strøk beiset.

Solveig gjorde kort prosess med resten av de umalte uteplankene.

 • Heidi påbegynte å lekte ut for paneling i veggene i gangen nede, og tirsdag panelte hun ferdig veggen ved inngangsdøra og ved baderommsdøra.

Heidi tok innejobb, og panelte ferdig vegg med elektrisk opplegg, som nødvendig for å kunne kople opp permanent måler og kople ut byggeskapet.

 • Tirsdag ble det store takutsikket på nordveggen kledd inn på undersiden. Det var en jobb som var deilig å få gjort, men det var relativt tungt og knotete å jobbe med disise plankene oppunder taket på stillaset som egentlig var bygd med høyde for å jobbe oppe på taket. ca  7 m2 panel gikk med på dette utstikket.

Arbeidsgjengen på plass under det store takutstikket.

 • Sunniva og Eivind gikk en malerunde på vannbrett og utlekting før de reiste hjem tirsdag.
 • Onsdag flisla Heidi og Kai resten av hjørnet med steinfliser. Det viste seg at Heidi også fikk god dreis på flisskjæringa med vannsaga, så jobben gikk radig, selv om det ble mange turer opp og ned av stigen.

Kai oppe på stillaset i gang med å legge steinfliser oppover hjørnet. Sluttresultate ble ikke avbildet.

 • Sist på onsdag gikk Heidi og Kai  til verks med resten  av tilgjengelige utlektingslister, så nå er alle veggene nesten ferdig listet ut. Det gjenstår ca 80 lm utlekting, men det er for lite å regne med i dnene sammenhengen.

Tinka sliter med å følge matmor mellom etasjene så lenge det er stige, og ikke trapp i mellom.

Summa summarum ble det gjort en god del. Men altså bare ferdig flislagt utehjørne og panelt takustikk som sluttførte synlige arbeider.

Mandag kveld klarnet det noe opp, og nattesola gav et flott fargespill i skyenene i nord.

Men det begynner å flaske seg ute også nå. De endelige resultatene vil nok følge tettere på nå framover, og det skal bli flott å se sluttresultater ute.

1 tanke på “Første ferieøkt

 1. Stå på! Jeg følger med. Det er ikke bare hytta som pusses opp nettsiden deres har også fått en fin utseende. God sommer videre. Huset er i feriemodus med jeg må jobbe litt til. Hils alle sammen!
  LEB

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s