Farger og golv

Forrige helg var Heidi på jentetur alene. Det var like mye for å prøve ut om hun ville finne seg til rette alene der oppe.

Det gikk rikitg bra. Hun både trivdes, gikk skiturer og beiset vegger og tak.

Det store soverommet ned fikk farge "Hassel". Sunniva og Eivind ønsket denne fargen.

Kjellerstua fikk en gulfarge. Her bestemte mor og far.

Takene blir beiset hvit "kalket".

Denne helga var Kai og Heidi oppe, og helgas hovedformål var å legge golv i det store soverommet nede. Så gjort.

Golvet ferdig på soverommet nede.

Det ble den lengte reisen opp vi har hatt så langt. På grunn av isras, var vegen fra Rjukan opp varslet stengt, og vi la derfor turen over Tuddal sent fredag kveld. Vi rakk bommen opp før stengetid kl 2300, men der sto køa. Selv om det var vårlig i lavlandet, var det kraftig vind og snøføyke på fjellet. Etter sigende var brøytetraktoren på veg over fjellet for å brøyte.

Etter en stund kom den tilbake, og vi ble sluppet i veg opp på fjellet. Og stemmer- her var det skikkelig uvær, med kraftig snøføyke. Oppunder den siste stigninga var det ny stopp. 

Etter langt og lenge kom en kar og spurte om vi hadde piggdekk. «-Nei»  «-Da kommer dere ikke over, det er for glatt». Så dermed hivde vi oss ut i blåsten for å legge på kjettinger. Det hadde vi ikke øvet så mye på, så vi strevde lenge før vi fant knepet som gjorde det langt enklere.  – 6 grader og kraftig vind tapper varmen, så vi måtte holde på der vi  plundret relativt sommerkledt.

Etter en halv time var kjettingene klare, og vi jumpet inn i bilen og satte varmeapparatet på full varme. Det var det virkelig behov for.

Etter enda ei stund kom karen og sa at vi måtte snu; det var ikke mulig å komme over. Brøytetraktoren hadde også plundret.

Det ble både fysisk og mental nedtur, men likevel lett å forstå. Denne fjellovergangen går på nesten 1300 m høyde, og vinterværet i slik høyde er slett ikke til å spøke med. Jeg tror mange mangler begreper om uvær i vinterfjellet.

Gladmeldingen var at vegen fra Rjukan nå var åpnet, så det var bare å legge i veg de 2 timene med kjøring rundt. Kl 0230var vi framme. Da hadde turen vart i 6 og en halv time. Ny rekord i den enden av skalaen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s