«Nå lurte jeg dere….»

Hytteblogg er fascinerende greier. Den siste tiden har besøkt på bloggsiden økt betraktelig.
Bloggstatistikken gir betydelig informasjon. Jeg kan lese at i løpet av søndag var det 45 innslag på bloggsiden. Altså – 45 personer – har vært nysjerrig på hva vi har utført siden sist! (Eller noen har vært nysjerrig flere ganger i løpet av dagen..)  
Statistikksiden kan også fortelle hvilke søkeord folk bruker som kommer seg tilfelig fram til siden, eller om noen kommer fra henvisere fra andre nettsider.

Og sannelig. Siden er ikke bare besøkt av venner og kjente som ønsker å følge med på prosjektet vårt.
Finn Arne Jørgensen er teknologi- og miljøhistoriker, bosatt i Trondheim, hvor han for tiden arbeider som postdoktor ved Institutt for tverrfaglige kulturstudier, NTNU. Her bygger han opp en forskningsgruppe for miljøhistorie. Han har en blogg som følger han gjennom skrivingen av boken Hyttedrømmen: Historien om den norske hytta, 1850-2010.
http://www.hyttedrommen.net/

Her har han ramset opp 40 – 50 hytteblogger han har funnet på nettet, og beskrevet en slag sosial verden. Flere av disse har referanser til hverandre, og får oppdatering når f.eks. jeg legger inn nytt innlegg på min blogg. Og slik sprer det seg videre. Forskjellige nettsteder med interesse for hyttefolket har sporet dette opp, og igjen refert med linker. Og sol.no har rangert vår blogg som en av topp 5 favoritt-hytteblogger. Vi må være litt stolt av det.

Jeg fant også en blogg i oppstarten for noen som hadde kjøpt hyttetomt på Gaustablikk i høst. Etter bildene ligner det på «vårt» felt. Beskrivelsen for forløpig planfase ligner mye på vår situasjon for vel et år siden – Ønske om ei lita, nett hytte, men med god plass til mange mennesker….

Søndag var det altså 45 innslag på nettsiden vår. Antakelig har mange registrert at det jobbes i helga, og så avlegges det umiddelbar rapport etter hjemkomst søndag kveld. Men denne gang ei.
Ikke for å gjøre alle dere et pek, det bare ble slik. Ellers synes jeg det er riktig hyggelig at dere følger med.

Vi er nå i en fase med mye arbeide uten så syn lige resultater. Denne helga lempet vi inn 640 kg fliser og fliselim, 18 gipsplater, 6 sponplater, og ca 300 m2 invendig panel ble måket fram fra snøhaugen og bært inn i bygget. Ellers ble installasjon av ventilasjonsanlegget påbegynt, jeg dro trekkerør til soverommet oppe, noe mer til badet/vaskerommet,…og vips så var den helga over.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s