Vinteren kommer

August og september hadde høstvær. Oktober så langt har mer minnet om vinter. Snøkanonene borte i baken har holdt det gående, og naturens snøkanon har også vært i aktivitet. Siste uka har hatt snø og stor andel kuldegrader.

Kai gruet seg litt til turen oppover. Hvor godt er bygget rustet for vinteren nå? Blir det kaldt inne? Kan vannet fryse? Blir det vanskelig å varme opp på romenne? Dodunken som står igjen utømt – kanskje er den bunnfrossen? Huff – og huff. Går alt galt, kan dette bli riktig strevsomt.

Lesset med støpesekker og plater til vegg i baderom og vaskerom, la vi i veg lørdag. Håpet det beste og fryktet det verste.

Ankomsten til hytta ble en opptur:
– Det var mindre snø enn ventet, bare noen små centimeter.
– Det hadde ikke vært frost i bygget.
– Temperaturen inne var faktisk noenlunde OK
– Rørleggerne hadde lagt vannrørene i underetasjen, så vi kunne begynne å dele av vaskerommet.
– Lørdag kom også elektriker og la varmekabler i badet og vaskerommet
– Når vi satte på varmen oppe i oppholdsrommet, var det straks behagelig temperatur.

Kai var i godt humør resten av dagen. Nå kan vinteren komme. Dette skal gå bra.

Helga ble brukt til å komme i gang med bad og vaskerom. På golvene ble det lagt 1 cm isopor. På det la vi «mini-nett», dels for armering, og dels for å feste varmekablene. I løpet av dagen kom varmekabler på plass, og golvstøpen i vakerommet ble påbegynt. 2 – 4 cm blandet B20 betong.
Søndag ble vaskeromsveggen platet, og Heidi var straks frempå med isolasjon i veggen.
Resten ble støpt, men dessverre hadde ikke Kai hamstret nok støp. så 1/3 av baderommsgolvet ble igjort. Kai prøvde å bryte opp sand fra sandhaugen, men den var hard og umedgjørlig.
Undervegs ble det også isolert mer i golvene til hems og til hovedetasjen, Taket plastret ferdig, og videre framdrift av elektroarbeidene ble diskutert.
Dagen ble avsluttet med at varmeovn ble satt inn på badet, og døråpningen «lukket» med plast og ullteppe. Her skal ikke noe vann fryse!!

Varmekabler i farta..

Varmekabler i farta..

Vannfordelingsnettet er påbegynt.

Vannfordelingsnettet er påbegynt.

For hver økt blir bygget mer og mer utviklet. Den siste måneden har det vært prioritert å isolere og tette åpninger. Nå er vi over i neste fase. Nå er arbeidene med bad og vaskerom i gang. Det arbeidet har en stor premie der framme – varmt vann og dusj. Hvilken milepel det blir!!
Guttene er lovt at når bakken åpner, er det tid til at de kan benytte seg av den. Med dusj og varmt vann, er det også duket for at mor og far kan ta en treningstur, gjerne skitur. Da er det ikke langer bare et byggeprosjekt, da lukter det hytte for alvor.

2009 10 11 inn i hytta 034

Neste helg skal det forhåpentlig monteres ovn og peis, og pipa skal pusses. Da blir det gildt.

Vinteren har meldt seg.

Vinteren har meldt seg.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s