Inn i hytta

Sigbjørn har nå pakket sammen og reist i militæret. Som han sa til meg: «Før har jeg oppdatert bloggen for at andre skal kunne følge med på det jeg er med på, nå må du oppdatere så jeg kan følge med hva dere gjør».

Det merkes.

Men selv om Sigbjørn ikke har oppdatert bloggen, har det likevel vært noe aktivitet.

Etter «Den Store Vindudugnaden» tok Kai et par helger fri, såkalt jakt ene helga, og etatsmesterskap i orientering den andre helga.

Det merkes at sommeren er over, og at høstværet er langt mer kraftfullt. Føste uværsperioden uka etter vinduduganden blåste noe av takpappen av. Sigbjørn og en kamerat var der, og fikk spikret på lister for å sikre resten, men likevel var det et steg tilbake mht. til å gjøre bygget best mulig rustet for vinteren.

En av disse helgene var Heidi, Sondre, Sunniva og Eivind oppe for å isolere tak, og å begynne å male panel.

Fram mot første helga i høstferien (slutten av uke 39) var Kai og Sigbjørn oppe for å gjøre ferdig vinduer.
Disse dagene var det også godt med vind. Den første natta sov Sigbjørn meget dårlig i campingvogna, slik den ristet uavlatelig i høststormen. Han sovnet til slutt utpå morgenkvisten, men var besluttsom da han våknet utpå dagen. Straks i gang med å sette opp skilleveggen til hemsen, og vips så hadde vi et rom vi kunne varme opp og flytte sovemadrassene inn i. Natt til 25. september ble dermed første overnatting i bygget. Det var en god opplevelse, selv om bygget ikke var helt ferdig for vinteren. Fortsatt røsket vinden godt i vindsperren i taket, men underlaget var i hvertt fall i ro. Den natta sov Sigbjørn langt bedre.

Sigbjørn dro hjem igjen fredag, mens Heidi, Sondre og Eivind kom opp lørdag. Vi satte da inn det siste vinduet, samt at taket ble isolert ferdig med 20 cm-laget (det skal lektes ut og legges 10 cm til senere). Samtidig ble det tettet andre åpninger i veggene, slik som glipper mellom vinduene, og de vindplater i veggene som ikke var satt inn tidligere. For hver dag det jobbes på bygget, blir det tettere og tettere, og varmere og varmere.

Vi reiste ned igjen søndag for et par dager på jobb/sende Sigbjørn til militæret, men dro opp igjen tirsdag ettermiddag. Det var et klart værskille disse dagene. Mens det før helga var mildt og sterk vind fra vest, var det nå roligere vindforhold, men klart kaldere, og kuldegrader om natta. Snøkanonene i skianlegget var i gang om natta, og tordag kveld kom det også 1 cm snø.

Campingvogna ble dermed vurdert som litt for spinket, så tirsdag kveld gikk med til å isolere ferdig utvendig og innvendig vegger til et av soverommene. Dermed hadde vi også et oppholdsrom, og campingvogna ble evakuert, sammen med også do og kokeplate. Dermed kan vi på en måte si at vi har hytte. I areal hems+oppholdsrom ikke noe særlig mindre enn hytta vi har på Tynset. «Utedo» inne er bedre enn Tynsethytta. Vi mangler pipe og ovn før vi kan si vi er like langt.

Resten av høstferien ble derfor benyttet til å sette opp pipa, isolere ferdig 15 cm i veggene, tette meste av gjenværende sprekker, samt «reparering og sikring» av taket. Vindskier mot vest ble satt opp, så nå ligner det også på tak utseendemessig. Vaskerommet med vannledning ble sikret mot frost ved at taket ble isolert, veggen plastet og varmeovn satt inn.

Med dette går nok intensiteten klart ned. Nå er det prioritert å få montert ovn, samt opparbeide badet. Når det er gjort, skal det være greitt å være der, og bygget står OK for vinteren. Selvfølgelig kjekt å få satt opp utvendig og innvendig panel, men samtidig er ikke det avgjørende. Etterhvert vil det også være tid til å benytte seg av vinteren der oppe, det er tross derfor vi har satt i gang prosjektet.

Det er dessverre lite bilder fra denne perioden, då kameraet lå igjen hjemme. Vi kommer sterkere tilbake med bilder etter neste helg.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s