tak i farta…

Utenom grunnmuren, er taket det viktigste ved alle bygg. Hvis ikkke det er i orden, går det dårlig med bygget etterhvert. Med det høstværet vi nå har hatt i hele sommer, har det ikke vært gjevt å være treebygger uten tak. Men nå nærmer det seg.

Ved siste oppdatering hadde vi lagt taksperrer, og var i farta med vindsperreduk.
Det var en utrolig tilfredsstillelse å se at deler av bygget holdt seg tørt, mens regnet silte ned ute.

Sigbjørn var sjefen ved legging av sperrene. Han var "over alt" og plasserte og festet sperrer, og høyden virket ikke det  minste skummelt.  (PS: legg merke til det fine været vi hadde denne dagen...)

Men vindsperreduk er egentlig ikke noe tak. Så derfor var det bare å jobbe videre. Forrige helg var Sigbjørn, Eivind, Heidi og Kai oppe for å gjøre ferdig taksperrene til huset, og på søndag ble vindsperreduken lagt ferdig. Dermed var stgore deler av bygget skjermet mot regn rett inn. Imidlertid spruter det inn fra siden, og og det renner ned langs veggplatene.

Tirsdag-torsdag var Heidi, Sigbjørn og Kai igjen oppe, og nå var det takplater som var oppgaven. nesten hele taket ble dekket med plater. For hvert lag som legges, så ledes stadig større del av vannet utenom bygget. Det blir faktisk bedre og bedre. Hemsen er nå helt tørr, så her har vi kleslager mm. Det er så deilig å slippe å måtte rydde alt sammen hver kveld, og at noe kan stå permanent i bygget.

Med plater er det straks mer "tak"..

Når vi nå står inne i bygget, får vi faktisk følelsen av å være i et stort rom. Fornemmelsen av hus begynner å sige innpå. Men fortsatt er det svært luftig, så det er fortsatt mye å gjøre før vinteren.

Vi hadde en dag med sol, og en dag med regn, så med det v ar vi vel meget heldig....

Vi hadde en dag med sol, og en dag med regn, så med det v ar vi vel meget heldig....

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s