Huset begynner å ta form!

Nå har skolen begynt, og fellesferien er slutt for lengst. Dette understrekes av været, selv om vi lenge har ment at det har vært høst i hele sommer kan vi bekrefte at NÅ ER DET HØST! Ikke bare fordi kvikksølvet på gradestokken kryper stadig lenger ned i sitt lune hi, men også fordi fjellets farger sakte men sikkert legger sommerkolleksjonen tilbake i klesskapet, og finner frem den fargesprakende, harmoniske og fasinerende høstkåpen. Og mens alt dette skjer, mens Ola Nordmann senior sitter på sitt kontor i 4. etasje og leser gjennom referatet fra møtet for 2. gang, mens Ola Nordmann junior sitter på skolebenken, går hammeren og saga varm på Gaustablikk, i kompani med domperene og gravemaskinene som hoder på både her og der.

De tre yngste har gjennomført årets første skoleuke, og fortsetter nå på sin 2. Mens 8. klassinger flest var hjemme i helgen for å slappe av etter en slitsom start på det nye skoleåret satt Eivind i campingvogna på Gaustablikk. Her skal det bygges hytte.

Mens Heidi har tatt seg fri fra jobben med ujevne mellomrom for å være med på fjellet, har Kai valgt en litt annen strategi. Når han har hatt fri siden sørlandet så sola sist, altså rundt slutten av juni en gang, begynner det å like en skikkelig sommer»ferie» (Som noen av de mindste har påpekt: «I sommerferien skal man ikke jobbe, det er derfor det heter FERIE»). Han har nå begynt på en «slags tilbake på jobb periode», men for å ikke få en for brå overgang holder det lenge med en dag på jobben i uka.

Jeg regner med at du besøker denne bloggen for å se hvordan det går med hytta, ikke hvordan familien ordner hverdagen sin. Enderlig begynner hytta å ta form som et hus, ikke bare en konstruksjon. Vi har fått nøsta sammen mange løse plankeender som har stått i hytt og gevær, og selv syntes vi det har blitt ganske fint der etter at hytta begynner å få tak.

Taksperrene har vært ukas prosjekt

Taksperrene har vært ukas prosjekt

Ordentlig bra ble det, når vi la på bjelkene med takutstikk og det hele...

Ordentlig bra ble det, når vi la på bjelkene med takutstikk og det hele...

Når vi så hadde lagt store deler av de 52 doble taksperrene som til vinteren skal bære vekten av torvtaket + halvannen meter snø, kunne vi ikke dy oss. Vi måtte legge på litt isola-duk. Duken er lagt på som vindsperre, men er også vanntett. Det var med store smil Kai og Sigbjørn stod stod tørt under de tre remsene vi hadde rukket å legge, og så på pøsregnet utenfor, hørte det pisket mot duken og så på bekkene av vann som rant ned på siden. «Alt det vannet skulle egentlig havnet i hytta».

Her pleide campingvogna å stå...

Her pleide campingvogna å stå...

... Nå står den her.

... Nå står den her.

Campingvogn og kombinert bolig og arbeidsbrakke har nå blitt sterkt nedgradert fra bolig til kun soverom. Siden vi nå har innslag av tak har vi flyttet oppholdsrommet (forteltet) inn i hytta.arbeidsbrakke

Bak busker og kratt kan vi nå se noe som likner med på et hus enn noengang.

Bak busker og kratt kan vi nå se noe som likner med på et hus enn noengang.

Ps: Vi var også oppe nå i helgen og la duk på resten av taket, så nå har vi et helt vanntett tak. Kai er så fornøyd. Bilder kommer!

1 tanke på “Huset begynner å ta form!

  1. Hei
    Hoy hoy her går det fort fram. Mens jeg sparkler og slår opp 6mm gips i motsatt rekkefølge, har dere snekkret en halv hytte. jeg tar av meg hatten dette hadde jeg….. At dere er flinke har jeg alltid trodd, men i det tempo! Gruer meg til vinduinnsetting og tempoet…eller allermest hvor skal jeg sove… vogna står jo i 37 grader. Er det ølservering der oppe? får jeg høydetillegg? Snorker Kai? alt dette får jeg svar på 4 sep. Gleder meg litt. nei nå må jeg sparkle
    LEB

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s