I gang med plankene

Mens resten av familien reiste hjem onsdag ettermiddag, ble jeg (Kai) igjen for å føre prosjektet videre.
Forhåndsannonsert graving på tomta onsdag uteble (skyldtes visstnok mye å gjøre før sommerinnspurten). Vi venter nytt framstøt mandag.
Jeg begynte med rominndeling i underetasjen for de veggene som skal bære spennet i golvbjelkene. Med nøye innmåling av de forskjellige veggene oppdaget jeg at den ene støpte veggen var blitt plassert noe feil. Resultatet blir større vaskerom og mindre soverom.
Fredag ankom et billass med byggematerialer.
Lørdag ankom fruen (Heidi) med 2 av guttene, samt et durabelig regnvær. Men gjennomføringsviljen var stor, så det ble satt opp delevegger i underetasjen, samt stolpene til treveggen i utstikket.
Søndag var det bedre vær, og ovennevnte arbeider ble videreført, samt at noen av materialene ble plassert på mer passende lagersted. Arbeider med stillase ble påbegynt.
Det er nå klart for golvlegging neste uke. Opp fra underetasjen. Det blir bokstavelig talt et løft i prosjektet.
Med ventilert pipe er det nødvendig å ha avklart ovn/peis i etasjene før vi påbegynner pipa, slik at friskluftinntak og rørkrør inn i pipa blir riktig plassert. Men det er stor uenighet i familien om valg av type og utseende av ildsted. Jøtul har etter de voksnes smak en fiks løsning med dreibar peisovn. Den kan vendes både mot spisestue ogg sofasalong. Av de yngre blir denne løsningen imidlertid forkastet som «stygge søppelbokser…». Demokratiske beslutnignsprosesser ser heller ikke ut til å føre noen veg, holdningene er fastlåste og det er liten bevegelse i saken.
Mens vi holdt på med ringmur, ca 20. mai fikk vi besøk på tomta av en kar som var rundt og så seg om etter hyttetomt. Siden den gang (altså 2 måneder), hadde han gjort kjøp, fått tegnet hytte, ordnet byggemelding, og gjort avtaler med entreprenør og håndverkere. Det var hans tomt det pågikk arbeide på, og torsdag kveld var den klar. Jeg var oppe og hilste. En trivelig kar fra Drøbak, med familie og 3 yngre jenter. De starter med ringmur neste helg, så da får vi selskap i lia. Det blir riktig hyggelig.
(Kameraet ligger igjen på Gaustablikk, så derfor ingen bilder denne gangen)

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s