13 – 15 juli

Da var det enda nye dager på gaustablikk. Vi dro opp «tidlig» på mandagen, og møtte regneværet langs Tinnsjøen. Jess, tenkte vi. Skal det bli like dårlig som forrige gang? En litt regnlei gjeng begynte på arbeidet. Oppgavene var blant annet å rette på støpen på toppen av muren for å gjøre klar for bunnsvilla til trebygget som skal være oppå.

Mye av tirsdagen gikk med på å hente rundt 1 tonn plank fra et sagbruk på Tinnoset. Dette er utvendig panel. Det kom plank i 5 forskjellige bredder, fra rundt 15 til godt over 30 cm.IMG_3110

I løpet av disse tre dagene nådde vi to milepæler:

1: Vi fikk strøm! Tidligere har vi hatt et dieselagregat stående på hjørnet, som eneste strømforsyning. Hyttefeltet er såpass nytt at strømnettet ikke var ferdig før nå. Hvor nytt? Av 75 tomter er vi den første som har begynt å bygge, men i løpet av uka drev entreprenørene på og sprengte ut en ny tomt enda litt lenger oppover i lia.IMG_3118

2: Vi la bunnsvill. Den første planken som ikke skal vekk igjen! For familien Midtskogen er dette en befrielse. Samtlige er glad for at vi er ferdige nede på bakken, blandt grus, vann, leire og gjørme. Nå er det plankekjøring videre oppe i høyden der fuglene synger og luften er frisk av sagflis.
IMG_3105

Dette satt mot i Far og Sigbjørn, som med hjelp av Sondre plutselig hadde lagt svill rundt hele bygget før vi dro hjem.
IMG_3119

Far ble igjen for å ta imot en gravemaskin senere onsdags kveld og torsdag, og et lass med planker fra Byggeriet i Holmestrand på fredag.

Følg med videre, nå begynner det snart å skje ting!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s